organisatie

Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp

Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp: 90 jaar inzet voor een leefbaar dorp


De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp is een onafhankelijke en ongebonden Vereniging die opkomt voor het algemeen belang en de leefbaarheid van het dorp, voor iedereen die hier woont of werkt.  De Vereniging bestaat sinds 1932. Toen ging het om betere straatverlichting. Dertig jaar later ging het om een nieuwe Sloterbrug, daarna om een dienstencentrum voor ouderen en een zwembad. Ook andere initiatieven kregen een plaats in het dorp: het borstbeeld van burgemeester Amersfoordt, knotwilgen, de fontein bij de kerk en het carillon. 


En natuurlijk heeft de dorpsvereniging met de actie A9om! een flinke zet gegeven aan de omlegging van de A9.  De gemeente heeft afspraken gemaakt met projectontwikkelaars over woningbouw in het Wandelbos en op sportvelden. Want de bijdrage van de gemeente aan de omlegging moet terugkomen uit het dorp.  Maar daardoor is de beloofde leefbaarheidswinst van de omlegging nog lang geen werkelijkheid. 


Daarom hebben we in 2015 samen met het dorp een toekomstagenda opgesteld aan de hand van de vraag: wat heeft Badhoevedorp nodig?  Sindsdien volgen onze aktiviteiten vier rode draden.
Prettig wonen: betaalbare woningen voor iedereen, behoud van het dorpse karakter, voldoende voorzieningen voor alle leeftijden en een levendig en aantrekkelijk centrum.
Verkeer en bereikbaarheid: veilige routes voor fietsers en voetgangers, volwaardig openbaar vervoer, geen metropoolverkeer over dorpse wegen, aandacht voor knelpunten in de ontsluiting en goede bereikbaarheid van het centrum
Gezonde leefomgeving: weer vergroenen van dorp en omgeving, aantrekkelijke groene wandelroutes, bescherming tegen (grond) geluid en (ultra)fijnstof. 
Betrokkenheid: betrokkenheid bij het dorp, bijvoorbeeld door de Dorpsgids en dit netwerkplatform. Betrokkenheid van het dorp bij de ontwikkelingen. Participatie dus maar dan wel echt. In gesprek gaan , samen tot oplossingen komen en invloed uit kunnen oefenen. 


Vóór Corona werden regelmatige openbare dorpsavonden gehouden over verschillende thema's. Dat willen we snel weer opstarten. 


Laat zien dat je ons steunt en word lid/donateur. Er zijn al 600 betrokken dorpsgenoten die dat doen. Hoe meer leden, hoe duidelijker onze stem!  Lid worden kan voor 12 euro per jaar, donateur worden kan ook.  Vul hier het lidmaatschapsformulier in


Zin om actief te worden bij de vereniging? Je bent van harte welkom. Ook als je weinig tijd hebt vinden we het leuk als je mee wilt denken of doen. Samen met het bestuur werken zo'n tien tot 15 mensen aan verschillende projecten. Voor het ene onderwerp is praktische inzet nodig, voor het andere de bereidheid je in beleidsstukken te verdiepen of om tijd te besteden aan overleg. Interesse en betrokkenheid is wat telt. Schrijf een mailtje aan secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl en we bespreken vrijblijvend welke onderwerpen je interesse hebben. Of misschien neem je zelf een idee mee. 

Deel dit:
Standaardlocatie
Contactpersonen van Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp
Personen verbonden aan Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp
Projecten van Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp
Activiteiten in het verleden
Vragen van Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp
234 berichten van Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp