Bericht

Ingesproken bij Regioraad van de Vervoerregio Amsterdam

Geplaatst op 27 oktober 2021, 10:00 uur

Ingesproken op dinsdag 26 oktober 2021

Namens de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp heb ik ingesproken bij de Regioraad van de Vervoerregio Amsterdam. Ik heb oa een pleidooi gehouden voor heropenen van de Oude Haagseweg voor autoverkeer.

Hieronder staat in PDF de tekst die ik heb uitgesproken. Er is geen officiële procedure hoe de Vervoerregio dit nu verder oppakt. Een officieel besluit van goedkeuring of afwijzing van ons voorstel door deze raad, zal niet automatisch volgen. Wel gaan we ervan uit dat Marja Ruigrok, onze wethouder Verkeer, dat kan indienen als beslispunt. We gaan uitzoeken welke rol de Raadsleden hier in kunnen spelen.

Als je ze nog niet gezien hebt, bekijk dan daaronder ook de 5 foto's om te zien dat bij de Oude Haagseweg nog steeds 4 rijbanen liggen die goed geschikt zijn voor een oplossing van het verkeersprobleem van Badhoevedorp en Nieuw West. De route mag nu alleen gebruikt worden door de HOV bus en bezoekers van de golfclub.

De brug zelf is te smal. Die moet sowieso vervangen worden. Na het project HOV Westtangent zou de route alleen nog gebruikt mogen worden door de HOV bussen. Dat kan beter. Het vergt een investering en beslissing van oa deze Vervoerregio Amsterdam om dit goed aan te pakken.

Zie PDF en foto’s voor meer info >>>

2 reacties

Albert Roos

Ons punt is dat in alle oude modellen, nieuwe ontwikkelingen gewoon niet zijn meegenomen. Het probleem ligt nu volledig op ons (inwoners van deze omgeving) bord en dat is volgens ons niet terecht. Dat brengen wij onder de aandacht. Ondanks dat wij weten dat er al andere plannen zijn.
$comment.getLabel('datum')

Erik Hoogenboom

Ach ja hoe gemakkelijk het probleem verschuiven naar Nieuwe Meer. Voor uw info de HOV plannen voor de Oude Haagseweg zijn al in een afgeronde status, dus los van het verkeerstechnisch bewezen functie loze nut, een onhaalbaar en voor NIEUWE MEER, een onwenselijk voorstel. Zie voor meer info over de H Lees meer
12-nov-2021 20:38
Wil je reageren? Meld je dan aan.