Albert Roos

Bewoner
Wie is Albert?

Samen met mijn vrouw wonen we in een appartement. Redelijk dicht bij de winkels en het (resterende) openbaar vervoer.
Op loopafstand van Dorpshuis en Rietland

Mijn werk en hobbies

Werken hoef ik niet meer daarom veel vrijwilligerswerk. Brengt geen geld op maar betaalt zich uit in dankbaar-en gezelligheid. Ik werkte vroeger op een operatiekamer maar nu heb ik meer het gevoel iets bij te dragen aan de samenleving .

vrijwilligerswerk:

Via Meerwaarde ondersteun ik mensen bij hun administratie.
Via de ouderenbonden verzorg ik de belastingaangifte
Ben vrijwilliger bij het Rietland  en verricht naar behoefte hand en spandiensten. En  als hobby zing ik bij het mannenkoor Zang en Vriendschap in Hoofddorp (Jeugd van Gisteren) En ben soms ook thuis!!!

Mijn omgeving

Heerlijke omgeving, dicht bij het centrum.
Helaas niet alleen in "mijn" buurt maar op veel plaatsen in Badhoevedorp en langs de ringvaart zijn de trottoirs moeilijk begaanbaar: overhangend groen, geparkeerde auto's, scheefliggende tegels, hekjes, palen en in de winkelcentra borden en andere uitstallingen her en der. Voeg daaraan fietsers die over de stoep fietsen en voorrang denken te hebben en de te krappe en te scheve afritjes en zie hoe moeilijk mensen het hebben die minder goed ter been zijn.

Mijn droom

Ik ben snel na mijn geboorte (voor zo ver dat toen snel ging) naar Badhoevedorp gebracht. Daar ben ik opgegroeid. Op de Margrietschool (of was dat prinses Margriet?) en de Oranjeschool  hebben ze mij van alles proberen te leren.  Toen ik uitvloog ben ik via Nieuw Vennep en Hoofddorp uiteindelijk weer hier terug gekomen. Ik denk niet dat ik nog vrijwillig hier weg ga, maar zeg nooit: nooit.  Ik hoop dat dit een sociaal dorp blijft .

DWZ:
Niet alleen aandacht voor gebouwen en wegen maar vooral voor de bewoners. Niet alleen grote woningen maar ook woningen voor ouderen en starters zodat ze in hun omgeving kunnen blijven.
Dat de verwijdering van de snelweg uiteindelijk een vooruitgang zal blijken te zijn en het dorp niet stads word.
Niet alleen meer inwoners maar ook meer groen. Niet alleen meer winkelruimte (is dat echt nodig?) maar ook meer buitenruimte om te ontmoeten en te beleven. Niet alleen aan de randen van het dorp maar ook in het centrum. Niet alleen (groene)plannen op papier maar werkelijke uitvoering van gezonde ("groene")plannen.