Persoon

Albert Roos

Bewoner
wie is Albert?
Samen met mijn vrouw wonen we in een mooie doorzonwoning. Dicht bij de winkels en het (resterende) openbaar vervoer.
Op loopafstand van Dorpshuis en Rietland
werk en hobbies
Werken hoef ik niet meer daarom veel vrijwilligerswerk. Brengt geen geld op maar betaald zich uit in dankbaar-en gezelligheid. Ik werkte vroeger op de operatiekamer maar nu heb ik meer het gevoel iets bij te dragen als toen.

vrijwilligerswerk:
Lid van vereniging dorpsraad badhoevedorp met vooral de sociale kant als aandachtspunt (het sociale domein) en help deze website: Hallo Badhoevedorp in de lucht te houden.
Via Meerwaarde ondersteun ik mensen bij hun administratie.
Via de ouderenbonden verzorg ik de belastingaangifte
Assisteer bij Smulmaatjes in het Rietland bij het bereiden en serveren van maaltijden en verricht naar vermogen hand en spandiensten.
Zit op het Meerzingkoor in Badhoevedorp (dorpshuis) en sinds kort op Het mannenkoor Zang en Vriendschap in Hoofddorp (Jeugd van Gisteren)
omgeving
Heerlijke omgeving met gemengde leeftijden, dicht bij het centrum.
Helaas niet alleen in "mijn" buurt maar op veel plaatsen in Badhoevedorp en langs de ringvaart zijn de trottoirs moeilijk begaanbaar: overhangend groen, geparkeerde auto's, scheefliggende tegels, hekjes, palen en in de winkelcentra borden en andere uitstallingen her en der. Voeg daaraan fietsers die over de stoep fietsen en voorrang denken te hebben en de te krappe en te scheve afritjes en zie hoe moeilijk mensen het hebben die minder goed ter been zijn.
de droom van Albert
Kortweg: Een sociaal dorp en veel inspraak (vanaf het begin tot het einde) in de toekomst van onze leefomgeving!

DWZ:
Niet alleen aandacht voor gebouwen en wegen maar vooral voor de bewoners. Niet alleen grote woningen maar ook woningen voor ouderen en starters zodat ze in hun omgeving kunnen blijven.
Dat de verwijdering van de snelweg uiteindelijk een vooruitgang zal blijken te zijn en het dorp niet stads word.
Niet alleen meer inwoners maar ook meer groen. Niet alleen meer winkelruimte (is dat echt nodig?) maar ook meer buitenruimte om te ontmoeten en te beleven. Niet alleen aan de randen van het dorp maar ook in het centrum. Niet alleen (groene)plannen op papier maar werkelijke uitvoering van gezonde ("groene")plannen.
email: - emailadres wordt niet getoond -
telefoon: - log in om het telefoonnummer te zien -