Project   

Stelling Badhoevedorp: de groene buffer

A
Geplaatst op 18 maart 17, 10:22 uur

Een groen landschap in en om het dorp? Ja graag

De Stelling Badhoevedorp is een plan voor een groene buffer in en rond het dorp. Zo komt er toch voldoende groen en kunnen we blijven wandelen. 

In het plan wordt wandelen, ontspanning, natuur, tuinieren en honden uitlaten gecombineerd met afscherming tegen (ultra)fijnstof en (grond)geluid. Binnen het dorp komt een wandelnetwerk met goed onderhouden looproutes langs bestaand en vernieuwd groen. Buurtparkjes, bankjes en groene gevels, maar ook meer naaldbomen en wintergroen horen daar bij. Rond het dorp, in de "Buik" zou aansluitend op de huidige ecozone van 50 m breed een groengebied met naaldbomen en bijvoorbeeld een voedselbos gecombineerd met wallen of bebouwing kunnen komen. In de Buik heeft niet alleen de gemeente belangen of grond. Alle partijen samen kunnen wel zorgen voor een toekomst- en klimaatbestendig Badhoevedorp. 

De Stelling Badhoevedorp is een totaal-plan dat in delen wordt uitgewerkt. Zie het Groene Wandelnetwerk. Het document vindt u hieronder.

 

 

 

1 project-update

Anne Marie Kamevaar-Kegel

18-mrt-2017 10:43

Wethouder Reneman heeft 16 maart in de gemeenteraad bevestigd dat hij de VDB gevraagd heeft het plan voor de Stelling Badhoevedorp verder uit te werken. In een gesprek op 16 februari j.l zei de wethouder groen en gezondheid in Badhoevedorp een stapje verder te willen brengen, al voorzag hij drempels Lees meer
0

Open de update in eigen pagina