Bericht

Zeg ja tegen Voedselpark in de Lutkemeerpolder voor toekomstige generaties

Geplaatst op 22 november 2023, 12:59 uur
Illustration

Hallo Badhoevedorp,

Ik las het pleidooi en dacht; onze omgeving versteend noodzakelijkerwijs, maar daar hoort ook groen bij.

Ingeklemd tussen Lijnden, Zwanenburg, Osdorp en Badhoevedorp ligt de kans, de Lutkemeer om groen, om een voedselpark te realiseren.

Een bevlogen groep mensen knokt voor behoud van het laatse stukje groen in een omgeving die verstedelijkt, een goed initiatief, ik stem JA!  https://voedselparkamsterdam.nl

Waarom is Voedselpark Amsterdam nodig?

Aan de westrand van Amsterdam ligt een unieke kans: de Lutkemeerpolder. Nu nog bestemd als bedrijventerrein, maar voor de stad en wijde omgeving heeft dit gebied een veel grotere, nog sterk onderschatte sociale en ecologische waarde. Die waarde maken we zichtbaar in het Bodemplan Lutkemeer.

Het is nog steeds mogelijk dit stuk Amsterdam te behouden voor de toekomstige generaties. Om er een plek van te maken waar stadsboeren ons eten verbouwen op de meest vruchtbare grond van Amsterdam. Een plek waar iedereen kan recreëren en leren. Waar kennis opgedaan en uitgewisseld wordt over landbouw, duurzaamheid en biodiversiteit. En waar we werken aan een echt groene, duurzame economie.

Gemeente Amsterdam wil van de Lutkemeerpolder een distributieterrein maken. Wij gaan voor Voedselpark Amsterdam. Samen behouden we vruchtbare grond voor alle toekomstige generaties.

Bekijk het plan op https://voedselparkamsterdam.nl

Illustration
 
Documenten
Deel dit:
Afzender