Bericht

VERDWIJNEN KARAKTERISTIEKE GEBOUWEN IN BADHOEVEDORP?

Geplaatst op 20 januari 2021, 15:18 uur

Badhoevedorpers, stellen wij het prijs om oudere gebouwen te behouden?

Voorbeelden hiervan zijn o.a:  garage Van der Post aan de Sloterweg, garage Beatrix aan de Schipholweg en de Burgemeester Amersfoordtschool aan de Roerdompstraat.
Wij wonen in een mooi dorp met maar weinig karakteristieke gebouwen! Boerderij de Badhoeve is al verdwenen,  daar is een matig gelijkende replica voor teruggekomen, zelfs het bijbehorende melkhuisje is een replica.
Natuurlijk staan er ook nog 2  prachtige schoolgebouwen in het dorp en kerken, evenals de oorlogsmonumenten. Ook staan hier nog veel mooie en karakteristieke woningen.

 Bob Erb, lid van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp, zucht vertwijfeld:
“Garage Post is gekocht door Lidl en ik vrees dat de sloophamer wacht. Ik heb dezelfde angst over het verdwijnen van garage Beatrix en de Burgemeester Amersfoordtschool!
Onze gemeente Haarlemmermeer is niet echt bezig met beschermde dorpsgezichten en de procedures duren erg lang.
Het centrum van ons dorp gaat al helemaal veranderen en ondanks alle inspraak en prima inzet van de dorpsraad  hebben we te weinig invloed. De projectontwikkelaars gaan grotendeels bepalen hoe ons dorp eruit gaat zien.

Kunnen wij als  bewoners van ons mooie dorp met  riante uitbreidingen, niet proberen om het originele karakter van het dorp te behouden door in ieder geval kenmerkende  “ oudere” gebouwen voor ons dorp te behouden?”.

Door alle ingrijpende veranderingen lijkt de dorpse sfeer te verdwijnen, ondanks dat vele nieuwe inwoners juist voor deze kenmerken hier willen komen wonen. Wellicht kunnen we iets verzinnen om bekende dorpsgezichten te behouden.

Wie wil helpen met een poging deze afbraak te stoppen? Mail secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl

 

 

De oproep van Bob Erb komt op een moment dat een andere vraag kwam. Is er hier ook een historische vereniging  of werk groep? Zie oproep elders op deze website

 

Illustration
foto: google streetview
Deel dit:
3 reacties

Harry de Bruijn

do 21 januari 2021 23:02
waarom Burg Amersfoordtschool slopen? karakteristiek gebouw; alternatief gebruik?

Albert Roos

za 30 januari 2021 14:01
Dat is precies waarom dit artikel hier staat: Wie wil hier over nadenken en nog belangrijker... iets mee doen?

Ger Meijer

vr 22 januari 2021 12:49
Een idee: laten we een dossier starten met praktische en positieve punten waarop reacties en aanvullingen kunnen komen. Mijn persoonlijke stellingen zijn dan een begin: 1) Alleen de showroom van Beatrix is onderscheidend naar vorm en uiterlijk. 2) Alleen het middendeel van de Burgemeester Amersfoo... lees meer

Albert Roos

vr 22 januari 2021 18:59
ik nodig jullie uit om mee te doen. Hallo Badhoevedorp heeft mogelijkheden om het dossier te vormen en meningen te verzamelen!

Albert Roos

za 30 januari 2021 14:01
misschien wil jij de ideeën van Ger Meijer opvolgen

Ineke Ebbers

ma 25 januari 2021 15:26
Als ik kan helpen Albert: dan doe ik mee.