Bericht

Sloterbrug en Amsterdam autoluw

Geplaatst op 17 december 2020, 17:55 uur

                                    Sloterbrug, Amsterdam autoluw,

Industriegebied Lijnden, de Oude Haagseweg en de dijken langs de Ringvaart en de Burgemeester Amersfoortlaan, wat hebben die met elkaar te maken?

Het begon met de verkeersproblemen op de Sloterbrug: lange wachttijden, gevaarlijke situaties en ongeduldige mensen aan beide zijden van de brug.
Vrijwel iedereen zit te wachten op een betere verbinding tussen Badhoevedorp en Sloten liefst via de Sloterbrug. Er wordt al lang een nieuwe brug beloofd. De gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer werken hier nu samen aan.

Als Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp staan wij op het standpunt dat deze brug vooral veiliger en aantrekkelijker moet worden, vooral voor fietsers, voetgangers en mensen met een beperking.
Maar ook zien wij met zorg de toenemende stroom autoverkeer op de Nieuwemeerdijk in beide richtingen en de Burgemeester Amersfoordtlaan – Zeemanlaan, Pa Verkuijllaan: het dorp in en uit.
Als de Zeemanlaan straks afgesloten wordt, zullen de Pa Verkuijllaan en de Sloterweg hier meer last van ondervinden.

Rijdt u even mee?
Vanaf de afrit A9 bij Lijnden kan een groot deel van het verkeer straks niet meer via de Robert Kochstraat en de Zeemanlaan. Vanaf de Schipholweg mag u niet linksaf de Sloterweg op. U komt dus samen met het verkeer dat vanaf Schiphol komt, via de Pa Verkuijllaan het dorp in. Beide verkeersstromen gaan dan de Burgemeester Amersfoordtlaan op richting Sloterbrug.

Vanuit Amsterdam-Sloten en Badhoevedorp-noordoost gaat het verkeer via de Burgemeester Amersfoordtlaan en de Sloterweg of de Pa Verkuijllaan naar de scholen, de A9 en richting Schiphol. Voor de Rietveldschool zal straks een andere route gezocht worden (door smalle straten?) want de Zeemanlaan wordt afgesloten.

Vanuit Badhoevedorp gaat veel verkeer via de Sloterbrug richting de opritten A4 en A10. En later weer terug.

Veel verkeer neemt deze binnendoor-routes omdat het wel 1 à 2 minuten zou schelen.

Niet alleen in Badhoevedorp hebben bewoners langs deze routes   

lees verder:

 

Deel dit:
2 reacties

Barbara Keek

vr 18 december 2020 21:34
Ik ben wel benieuwd naar de tijdlijnen van bepaalde plannen, zoals het afsluiten van de Zeemanlaan en de nieuwe Sloterbrug. Dit gaat wel grote gevolgen hebben voor de ontsluiting van verkeer naar en uit Badhoevedorp.

Albert Roos

di 22 december 2020 20:11
Babara ik kan helaas geen tijdlijn geven. Veel is afhankelijk van andere partijen. Wel kunt u op de hoogte blijven door ons (op Hallo Badhoevedorp) te blijven volgen of u in te schrijven op de nieuwsbrieven van de gemeente Haarlemmermeer. Natuurlijk hopen we dat u lid wilt worden van de Vereniging D... lees meer