Update

Update bij Groen Wandelnetwerk

Geplaatst op 6 juni 2017, 21:01 uur
31 mei was ik bij de eerste bijeenkomst van de begeleidingsgroep Lijndenhof-Groene Singel. De groep bestond uit 5 bewoners (participanten) en verschillende vertegenwoordigers van de gemeente Haarlemmermeer. We kregen eerst een presentatie te zien over het bedrijventerrein Lijndenhof. Het idee hierbij is dat de uitstraling overeenkomt met het bestaande bedrijventerrein bij Lijnden met brede rechte lanen en veel bomen en groei. Er is veel aandacht voor het design, met rustige rechte belijningen van de bebouwing. Persoonlijk vind ik dat het er mooi uitziet. Dit gebied grenst aan de groene singel en het verzoek van de participanten is om geen weg aan te leggen tussen de bedrijven en de groene singel wordt meegenomen in de overwegingen.
Vervolgens hebben we gesproken met de landschapsarchitecten over de ideeen met betrekking tot de groene singel en de aansluiting op het groene lint. Het beeld dat geschetst wordt is een mooi natuurlijk wandelgebied met grote diversiteit aan bomen en planten. Veel eetbare boomsoorten zoals noot en kers en eetbare bessen. Aan ons als participanten het verzoek om mee te denken over bankjes, inrichting van speelveld, pad etc. Mijn ideeen heb ik hierbij toegevoegd, mocht u ook ideeen hebben, plaats dan een reactie op dit stukje.
De gemeente staat ook open voor ideeen zoals een fruitboom veld waarbij het snoeien onder beheer van bewoners/vrijwilligers staat. Dus wees ook creatief als het gaat om het kaag houden van de kosten.
14 juni zal de volgende bijeenkomst zijn waarin de ideeen worden besproken.
Deel dit:
1 reactie

Anne Marie Kamevaar-Kegel

wo 7 juni 2017 09:37
Als ik het goed begrijp zijn er al heel wat inrichtings-stappen gezet door de gemeente voordat de groep bijeen kwam. Waar ik nieuwsgierig naar ben: betekent diversiteit van groen ook naaldbomen/wintergroen? En is ook gesproken over een inrichting die fijnstof afvangt en geluid dempt, en over toegank... lees meer