Bericht

Update jeugdoverlast

Geplaatst op 22 juni 2023, 20:20 uur

De gemeenteraad krijgt regelmatig informatie over jeugdoverlast. Dit stond er over Badhoevedorp in de brief van 12 juni (blz 2)

"Ondanks het feit dat er in Badhoevedorp weinig melding van jeugdoverlast wordt gedaan, zien we nog wel dat er jeugdoverlast is. Dit komt mede doordat er nog geen geschikt jongerencentrum is. Het jongerenwerk is goed in contact met een groep jongeren die wel gebruik maken van de huiskamer van Baddies in wijkcentrum't Rietland, deze ruimte is echterveel te klein om alle groepen iets te kunnen bieden.
Deze jongeren denken tevens mee over de nog te creëren JOP (jongerenontmoetingsplek in de openbare buitenruimte) op het Gijzenbergterrein bij Veldpost.

Jongeren maken nog steeds gebruik van de JOP op het Badkuipterrein. Het overige straatmeubilair was oud en is zodanig vernield dat het verwijderd moest worden. Ook worden er regelmatig brandjes gesticht door jongeren. Hierop is er een actie geweest met het jongerenwerk en de brandweer die de jongeren een demonstratie hebben gegeven over de risico's van brandstichting. Het aantal brandjes is daarna afgenomen. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar een combinatie van horeca en de jongerenontmoetingsplek op het Badkuipterrein".

De brief vind je hieronder. 

Deel dit: