Bericht

Dit jaar twee Lintjes in Badhoevedorp

Geplaatst op 4 mei 2023, 13:55 uur

Dit jaar zijn er twee Lintjes uitgereikt aan Badhoevedorpers. Deze tekst stond in de Informeer van 26 april j.l

Theo Kooij (79)
De heer Kooij is volgend jaar 50 jaar actief als vrijwilliger bij de Stichting Goedkamp. Deze Stichting beheert twee natuurkampeerterreinen die uitsluitend op vrijwilligers draaien. Bij de vrijwillige werkzaamheden hoort het beheer van de natuurkampeerterreinen, plus alle werkzaamheden die daarbij komen, zoals onderhoud, gastheerschap, enzovoort.
Samen met zijn vrouw Lia Kooij-den Braber begeleidde de heer Kooij gedurende 13 jaar kampeerreizen in Europa. Samen bereidden zij deze reizen voor. De reizen varieerden van twee tot zes weken per jaar. 
In 1957 werd de heer Kooij op 14-jarige leeftijd kerkorganist. Ook is hij koorbegeleider, kerkmusicus en verricht hij andere kerkelijke activiteiten in de diverse kerkelijke gemeenten waarbij hij betrokken was. In 2019 heeft hij vanwege gezondheidsredenen noodgedwongen moeten stoppen als organist maar hij is nog steeds actief in het kerkelijk leven, onder andere als lector. 
Voor de Oranje Nassauschool deed de heer Kooij onderzoek voor het jubileumboek en stelde hij ter gelegenheid van het jubileum van de school het boek samen dat de school, de leerlingen en de docenten door de jaren heen in beeld brengt. Door het raadplegen van archieven en contacten met oud-leerlingen werd het materiaal verzameld. Hierin werd de heer Kooij bijgestaan door zijn vrouw. Voor zijn inzet wordt de heer Theo Kooij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lia Kooij-den Braber (78)
Net als haar echtgenoot zet mevrouw Lia Kooij-den Braber zich al jaren in voor de Stichting Goedkamp als beheerder van natuurkampeerterreinen, in het bijzonder voor het terrein Zegenoord. Naast het beheer beoordeelt en accordeert zij reserveringen, zorgt zij voor de materialen en werft en ondersteunt ze een grote groep vrijwilligers. Mevrouw Kooij heeft de afgelopen 50 jaar duizenden gasten ontvangen. Ook was zij met haar man samen actief als toeristisch begeleider van vijftien ANWB-Kampeerreizen.
Sinds 1995 zet Lia Kooij zich in voor de Pelgrimkerk in Badhoevedorp. Dat doet zij als aanspreekpunt voor de voorgangers en als preekvoorziener, waarbij zij ervoor zorgt dat de predikant kan voorgaan. Zij was commissielid van de voorbereiding van de kerkdiensten en als beheerder van de rouwsuite. In deze hoedanigheid hield zij contact met uitvaartleiders en nam de condoleances voor haar rekening. Als mentrix begeleidde zij zo’n 30 jeugdgroepen. Zij vormde de schakel tussen de groepen en het dagelijks bestuur van de plaatselijke jeugdraad.
Mevrouw Kooij hielp haar echtgenoot bij het samenstellen van het jubileum van de Oranje Nassau School. Een boek dat de school en de leerlingen en docenten door de jaren heen in beeld bracht. Door het raadplegen van archieven en contacten met oud leerlingen werd het materiaal verzameld.Voor haar inzet wordt mevrouw Lia Kooij-den Braber benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Afbeelding Defensie, CC0, via Wikimedia Commons

Illustration
 
Deel dit: