Bericht

VDB in bezwaar tegen DSO Centrum

Geplaatst op 14 februari 2019, 00:00 uur

De Franklinflat steekt af bij de rest van het dorp, dat blijkt uit Stedebouwkundig onderzoek van het hele dorp dat is gedaan voor de DSO's Quatrebras en Schuilhoeve (2011 en 2013) .Maar die bouwhoogte wordt wel de maat voor het centrum.

Dat is een van de redenen dat de VDB bezwaar heeft aangetekend tegen het DSO. De VDB vindt het Centrum belangrijk genoeg om gebruik te maken van deze mogelijkheid. 

Dit is waarom:

-  Bewoners zijn geen partij geweest  bij de keuzes die aan het plan voorafgaan:
-  Er wordt gebouwd voor de markt en niet voor het dorp.
-  Er wordt een centrum in het dorp neergezet  met bouwhoogtes die niet passen in bij de rest van het dorp. Dat blijkt uit gedegen stedebouwkundig onderzoek, door de raad vastgesteld en beschreven in de plannen van Quatre Bras. Hierdoor verdwijnt het dorps karakter.
- Dubbel grondgebruik was uitgangspunt in het Masterplan en geeft ruimte voor een betere verdeling van bouwhoogten én voor meer groen. De haalbaarheid van een parkeerdek  is niet onderzocht.
- Dit plan is een sterfhuisconstructie voor winkeliers en leidt tot bouwen voor leegstand met een te groot winkelcentrum. Waarom geen keuze voor een integraal plan met een impuls voor onze winkeliers? 
- Een heel plein, het plein bij kerk, is verdwenen.
- Verkeerscijfers zijn er wel maar worden niet ter beschikking gesteld. Op deze manier neemt het DSO een voorschot op de update van het Verkeersstructuurplan. Hierdoor is het onmogelijk om een integrale afweging te maken van  de gevolgen voor het hele dorp.
- Parkeeronderzoek is summier 

 

Deel dit:
1 reactie

Freek van Buiten

vr 15 februari 2019 10:24
afschuwelijk die hoogbouw dit hoort hier toch niet ?