Bericht

Placemaking Badhoevedorp succesvol van start

Geplaatst op 12 juli 2017, 08:00 uur

"Placemaking": een methode waarmee bewoners en andere belanghebbenden gezamenlijk de openbare ruimte inrichten. Zodat een plein, park of straat een plek of plaats wordt waar mensen graag verblijven of naar toe gaan. Plaatsmaken dus, al gebruikt niemand die term. 

In een inspirerende workshop op 28 juni en 5 juli j.l.  konden bewoners, professionals én ambtenaren kennismaken met deze methode en gezamenlijk ervaren wat placemaking oplevert. Betrekken van grotere groepen bewoners door de laagdrempeligheid: samen naar buiten, kansen ontdekken en stapsgewijs gezamenlijk tot oplossingen komen. Het is inmiddels wel duidelijk dat je zo aantrekkelijke pleinen, goed gebruikte parken en voor iedereen veilige straten krijgt. 

Nu Badhoevedorp wordt ingericht voor de toekomst heeft de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp ingezet op de methode Placemaking  Dankzij gemeentelijke subsidie voor participatieverbetering was deze workshop het startpunt om placemaking op allerlei plaatsen in Badhoevedorp te gebruiken. Zo krijgen bewoners werkelijk invloed op hun leefomgeving om van Badhoevedorp een plek te maken waar het ook na 2030 voor jong en oud prettig wonen is.

 

Een verslag en meer documentatie is binnenkort te vinden onder "projecten". 

Deel dit: