Wens

Meer groen en bomen in Badhoevedorp en minder CO2

Groen Badhoevedorp
Geplaatst op 25 maart 2019, 19:31 uur
Mijn wens is dat er even zoveel bomen terug worden geplant als de gemeente heeft gekapt. En dat de gemeente hier dit jaar nog voor gaat zorgen: voor ons, onze schone lucht die we in-ademen en de gezondheid van onze kinderen. Deel je deze wens, steun dat dan hier op deze pagina.

Bomen en bossen halen meer dan een kwart van alle CO2 die door de mens wordt uitgestoten uit de atmosfeer en temperen zo de klimaatverandering. Overal zie je initiatieven ontstaan om meer bomen te planten voor het klimaat en de toekomst van onze kinderen.

Zo niet in Badhoevedorp. Duizenden bomen zijn in het dorp reeds gekapt om plaats te maken voor nieuwe huizen en nieuw asfalt. En dat in een tijd waar het klimaat op nr 1 staat en alle huishoudens meer moeten gaan betalen voor schone energie. Alles wordt er gedaan om het klimaatakkoord te halen. In Badhoevedorp doen we daar echter niet aan mee als het aan de gemeente ligt. Extra betalen graag, maar vergroenen door bomen te sparen of te herplanten: daar is niets van te merken.

Geen boom langs het oude A9 tracé werd gespaard. Rücksichtslos heeft de gemeente alles gekapt om het de toekomstige bouwers makkelijk te maken. En ze zijn nog niet klaar met kappen. Dieren en vogels moesten vluchten en de kaalslag zorgt voor drassige en modderige lege vlaktes die wachten tot de bulldozers komen om er beton en asfalt op te zetten. Natuurlijk zullen er op termijn weer wat schamele twijgjes en jonge aanplant voor in de plaats komen, Maar voordat die voor een schone lucht zorgen en als toevluchtsoord voor vogels en andere dieren kunnen dienen zijn we 20 jaar verder.

Mijn wens is eigenlijk al te laat, maar laten we er voor zorgen dat er niet nog meer kaalslag plaats vindt en dat er dit jaar nog nieuwe bomen worden terug geplaatst. Mijn wens is dat er even zoveel bomen terug worden geplant als de gemeente heeft gekapt. Dat de gemeente daar dit jaar nog voor gaat zorgen: voor ons, onze schone lucht die we in ademen en de gezondheid van onze kinderen. Deel je deze wens, steun dat dan hier op deze pagina.

Lees het onderzoek over de invloed van bomen op klimaat: https://www.mo.be/nieuws/topwetenschappers-bos-beste-technologie-om-klimaat-te-regelen?fbclid=IwAR13NG0UpYHh4KMIAVJWJX4D17NpBU-SrM4taNvcPnRjEmHyKNMXAiB6fxY
Mensen die deze wens delen: 3
Illustration
 
Deel dit: