Vacature/hulpvraag

herhaling Vacature - Coördinator Bewoners Pluktuin

Geplaatst op 7 februari 2022, 11:00 uur

Dit is een herhaalde oproep. We plaatsten deze vacature voor een vrijwillige coördinator begin december ook, maar kregen helaas geen reactie. Zonder vrijwillige bewoners die hier iets mee doen, kan de Pluktuin niet in de huidige vorm blijven bestaan. Tot eind februari blijven we iemand zoeken maar daarna geven we dit onverhoopt terug aan de gemeente Haarlemmermeer. Die zal dan een andere invulling bedenken en uitwerken.

Dit is een vacature voor een vrijwilligers rol.

Voor de Pluktuin op de hoek van de Groenezoom en Rijstvogelstraat zoekt de Vereniging Dorpsraad een:

 

                 Coördinator Bewoners Pluktuin

 

Taken zijn het plannen en organiseren van de werkzaamheden voor de Pluktuin. Het organiseren van alle werkzaamheden door vrijwilligers in de Pluktuin gedurende het gehele jaar. Maken van een planning en enthousiasmeren van buurtgenoten. Het is ook een optie om dit als duo te doen, waarbij de taken onderling verdeeld kunnen worden.

De Pluktuin is een klein project van en voor de bewoners van ons dorp. Het idee is dat buurtbewoners op gezette tijden samen met deze buitenactiviteit bezig zijn, wat een bloemrijke en sociale verbinding in de buurt geeft.

De randvoorwaarden zijn eerder al geschapen door de gemeente. Bewoners vullen en onderhouden de Pluktuin zelf. Later in het seizoen kunnen zij de bloemen tijdig plukken en thuis in een vaas zetten. De regels liggen niet bij voorbaat vast en kunnen door de vrijwilligers verder uitgewerkt worden.

De Pluktuin ligt er al een aantal jaren en is aanvankelijk aangelegd door de gemeente. Een actief lid van de dorpsraad heeft zich hier de afgelopen jaren als vrijwilliger voor ingezet, maar recent laten weten hier voorlopig geen tijd meer voor te hebben. We zoeken daarom een nieuw iemand die dit wil oppakken.

De gemeente kan aan het begin van het nieuwe jaar waar nodig hulp bieden bij het gebruiksklaar maken. We zoeken iemand die dit met enthousiasme wil coördineren. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een oproep voor enthousiastelingen in de buurt die op een aantal zaterdagen of andere momenten willen helpen. Met een kan koffie of thee en het juiste tuingereedschap is het een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen of bestaande banden verder aan te halen. Deze nieuwe groep mensen mag zelf uitdenken hoe ze te werk wil gaan. Bij aanvang kunnen wij eventueel helpen om meer actieve vrijwilligers te vinden.

Spreekt het bovenstaande aan? Schroom dan niet en neem contact op met Margriet Rietmeijer via secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl onder vermelding van Pluktuin Groenezoom.

contactpersoon
Margriet Rietmeijer
Ingangsdatum
per direct
herhalend
maandelijks bijhouden van de Pluktuin - waar gewenst in samenwerking met andere buurtgenoten
Beloning
geen beloning - wel gratis koffie in het dorpshuis
Illustration
 
Deel dit: