Project
Idee

Beste Doortrapper 2022 is van start!

Geplaatst op 1 augustus 2022, 11:40 uur

De Beste Doortrapper 2022 gaat weer van start! Veel doortrappers van 60+ fietsen regelmatig en blijven zo gezond. Dat is bijzonder mooi en daar mag best eens aandacht aan geschonken worden. Daarom is Doortrappen in elke gemeente van Vervoerregio Amsterdam op zoek naar de Beste Doortrapper 2022!

Toelichting

Ken of ben jij een fanatieke fietser (60+) die regelmatig op de fiets stapt of een bijzonder fietsverhaal heeft? Nomineer deze persoon dan voor Beste Doortrapper! Je mag ook jezelf nomineren.

Vanaf augustus is het mogelijk om de Beste Doortrapper te nomineren. Dit mag iedereen zijn, als diegene maar inwoner is van de volgende gemeentes met een leeftijd van 60+ en regelmatig (veilig) op de fiets stapt:

  • Zaanstad
  • Landsmeer
  • Ouder-Amstel
  • Amstelveen
  • Haarlemmermeer
  • Purmerend
  • Edam-Volendam
  • Diemen
  • Uithoorn

Hoe kan je iemand nomineren?

1. Kies iemand die je wil nomineren voor Beste Doortrapper (of nomineer jezelf).
2. Beschrijf waarom hij/zij de ‘Beste Doortrapper 2022-bokaal’ verdient.
3. Stuur dit voor 31 augustus 2022 in een mail naar doortrappenregioamsterdam@gmail.com
4. Vergeet de naam, locatie, leeftijd, e-mailadres en het fietsverhaal niet!
5. Hou de Doortrappen Facebook en website in de gaten voor de genomineerden.


Uit alle fietsverhalen worden per gemeente 3 doortrappers gekozen, waarop vanaf september gestemd kan worden via www.doortrappen.nl. Deze fietsverhalen worden gedeeld op de website en social media. Wie wint dit jaar de titel van Beste Doortrapper, wordt in het zonnetje gezet en wint de Beste Doortrapper-bokaal? In elke gemeente wordt een bokaal uitgereikt.

Doortrappen bezoekt dit jaar in september en oktober activiteiten in diverse gemeentes. Iedereen van 60+ is op deze dagen welkom om langs te komen voor een gezellig praatje, advies over veilig fietsen en te draaien aan het Doortrappen prijzen-rad. Benieuwd waar Doortrappen actief is bij jou in de buurt? Ga naar www.doortrappen.nl

Doortrappen tot je 100e

Doortrappen is een landelijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig en met plezier blijven fietsen. Doortrappen wordt in opdracht van Vervoerregio Amsterdam en Gemeente Amsterdam regionaal uitgevoerd met medewerking van lokale partners.

Meer informatie over Doortrappen en de zoektocht naar de ‘Beste Doortrapper 2022’ is te vinden via www.doortrappen.nl en op de Facebookpagina van Doortrappen Amsterdam)

 

 

Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Deel dit: