Project

Inzamelactie Douwe Egberts-punten

Geplaatst op 7 december 2021, 00:00 uur

Op 17 januari jl. heeft Wout Nerderveen, Lionsclub Haarlemmermeer Host, de inzameldoos voor Douwe Egberts-punten en voor Oud en Vreemd Geld in het Dorpshuis van Badhoevedorp, aan de Snelliuslaan, geleegd. Een leuke opbrengst van DE-punten en geld. 

De opbrengst van de DE-punten wordt bestemd voor de gratis levering van pakken koffie aan de Voedselbank. Vorig jaar zijn circa 1 miljoen punten ingezameld, goed voor 2.500 pakken koffie voor de Voedselbank Haarlemmermeer.

De opbrengst van Oud en Vreemd Geld wordt bestemd voor oogoperaties in de Derde Wereld. Dit gaat over mensen, die door blindheid of slechtziendheid niet in hun bestaan kunnen voorzien en hun kinderen nauwelijks te eten kunnen geven. Door een operatie wordt aan deze mensen weer een nieuwe toekomst gegeven en kunnen zelf weer voor de hun kinderen zorgen. 

Landelijk heeft de actie in de jaren 2008 tot en met heden 1.1 miljoen euro – inclusief een bijdrage van 50% van Wilde Ganzen – opgebracht, goed voor ruim 73.300 operaties, meer dan de Johan Cruijff Arena kan bevatten.

De huidige gecombineerde actie – DE-punten en Oud en Vreemd Geld – loopt tot en met 28 februari 2022. De doos wordt dan opnieuw geleegd.

 

Illustration
 
Deel dit: