Project   

Spaar mee voor een pumptraQ in Badhoevedorp

A
Geplaatst op 12 oktober 20, 09:31 uur

De plastic afvalberg groeit steeds harder, met grote gevolgen voor mens, dier en natuur. Hoog tijd om daar iets aan te doen! We zijn de samenwerking aangegaan met Stichting Pumptrack, de basisscholen in Badhoevedorp én de supermarkten om te sparen voor een echte pumptraQ in Badhoevedorp. Hoe jij kan meehelpen, lees je hieronder.

Toelichting

Slechts circa 30% van het ingezamelde plastic wordt gerecycled. Dat komt omdat er nog niet zoveel hoogwaardige producten van gerecycled plastic gemaakt kunnen worden. 'Daar willen wij iets aan doen!', dacht Silke Smit-Brouwer van Stichting Pumptrack. Met een megagrote 3D printer maakt Stichting Pumptrack van grote hoeveelheden gerecycled plastic een pumptrack. De eerste openbare én demontabele PumptraQ van Nederland komt hier in Badhoevedorp te liggen!  

 

Educatieprogramma 

Sparen voor een pumptraQ kunnen we niet alleen. We zijn de samenwerking aangegaan met de basisscholen in Badhoevedorp. Aan dit bijzondere PumptraQ project zit namelijk een educatieprogramma verbonden. Zo leren we de basisschoolleerlingen over duurzaamheid, technologie, sporten en bewegen. Ons doel is om kinderen (en hun ouders) te inspireren en tools te geven om meer te bewegen en bewuster om te gaan met plastic; leren door te doen! De G.T.H. Rietveldschool, Oranje Nassau school en Burg. Amersfoordtschool zijn enthousiast en starten na de herfstvakantie met het programma. 

In het educatieprogramma werken we vanuit de thema’s duurzaamheid, technologie, sporten en bewegen. Deze thema’s vormen een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen op het gebied van innovatie, circulariteit, gezondheid en maatschappelijke bewustzijn. Ook zijn dit alle aspecten die terugkomen in de pumptraQ. Verder wordt er in het lesprogramma de koppeling gemaakt met de duurzame ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Quatrebras. 'En brengen we natuurlijk een bezoekje aan de scholen met een 3D printer en échte pumptrack!' Vertelt mascotte Timy Turtle enthousiast. Ook komt er op het schoolplein een hinkelbaan die uitleg geeft over de verschillende soorten plastic én krijgen alle kinderen een toffe kleurplaat.

De pumptraQ 

Om de pumptraQ voor elkaar te krijgen, is er heel wat geld nodig. Via de speciale donatiepagina kun je de tussenstand van de flessen in de gaten houden, maar is het ook mogelijk om zelf nog een donatie te doen. Op deze manier willen we samen met alle kinderen en inwoners van Badhoevedorp sparen voor de pumptraq van gerecycled plastic. De basisschoolleerlingen worden uitgedaagd om zoveel mogelijk plastic flessen in te zamelen en deze in te leveren bij de supermarkten van Badhoevedorp. Het ingezamelde statiegeld wordt gedoneerd aan Stichting Pumptrack. Op deze manier sparen alle kinderen en Badhoevedorpers voor de eerste openbare en demontabele pumptraQ van gerecycled plastic in Nederland! Als alles volgens plan loopt komt de pumptraQ in het voorjaar van 2021 in Badhoevedorp te liggen.

Wil jij ook meesparen voor een pumptraQ in Badhoevedorp? Breng dan een bezoekje aan onze donatiepagina. Zo zie je de tussenstand van de inzameling en kun je direct een bijdrage leveren! 

Gewenst resultaat  We hopen in het voorjaar van 2021 de pumptraQ in Badhoevedorp te plaatsten