project   

Kaj Munk voor een groen Badhoevedorp

A
geplaatst op 13 januari 18, 11:51 uur

Leerlingen van het Kaj Munk Technasium uit Hoofddorp onderzoeken hoe van de grasveldjes bij de Einsteinlaan en de Papegaaistraat parkjes te maken zijn: postzegelparkjes. De ruimte is lang niet groot genoeg voor een echt buurtpark- daarvoor is in Badhoevedorp nergens plek. Kleine parkjes met elkaar verbinden door groene wandelroutes, is dan een oplossing. Want de leefomgeving in Badhoevedorp mag wel gezonder worden ingericht. Wandelen hoort daarbij. 

Op 15 en 17 januari 2018 komen bijna 100 (!) leerlingen, verdeeld over 26 teams, naar de locaties om ter plekke onderzoek te doen. Met behulp van de methode placemaking kijken ze hoe de inrichting parkachtiger en aantrekelijker voor jong en oud kan worden. Natuurlijk staat de input van bewoners daarbij voorop. Hun ideeën voor duurzame, snelle en niet al dure oplossingen verwerken ze in adviezen. Op 26 maart vindt in het Dorpshuis de prijsuitreiking plaats voor de beste ideeën. 

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp is de opdrachtgever voor dit project in samenwerking met het NMCX (Centrum voor Duurzaamheid) en Meerwaarde. De afdeling Duurzaamheid van de gemeente Haarlemmermeer financiert de uitvoering.

 

 

Gewenst resultaat: Van grasveldjes worden duurzaam ingerichte postzegelparkjes gemaakt die aantrekkelijk zijn voor jong en oud.
foto's

2 project-updates

Anne Marie Kamevaar


Op maandagmorgen 15 januari bezochten bijna 60 leerlingen van het Kaj Munk het Papegaaienpark. Ook enkele buurtbewoners waren ondanks het gure weer bij het veldje om de leerlingen te vertellen hoe zij deze ruimte nu gebruiken en wat hun wensen zijn. Woensdagmorgen 17 januari bezochten 8 team het Ei Lees meer
23-jan-2018 09:02

Anne Marie Kamevaar


Hoe ver zijn de Kaj Munk leerlingen met hun ontwerp? Experts (deskundigen en bewoners) gaan naar Kaj Munk in Hoofddorp om de voortgang te volgen, tips te geven en te adviseren. Maandagochtend 12 februari van 10:00 tot 12:00 de ontwerpen voor het Papegaaienpark en woensdag 14 februari van 08:30 to Lees meer
8-feb-2018 18:22


1 reactie

bericht verwijderd