project   

Zomerexpositie Galerie Kunst 2001 met levenswerk Yvonne Noordam Weygers

A
geplaatst op 26 juli 17, 22:37 uur

Voor Galerie Kunst 2001 een eerbetoon aan de in November 2016 plots overleden Yvonne Noordam. Onze Stichting Kunst 2001 vierde haar 30 jarig jubileum met een expositie van 45 gevarieerde lievelingskunstwerken van Badhoevedorpers. 

Ook Yvonne Noordam-Weygers nam daaraan deel met haar eigen gedetailleerde collage/schilderij: Antiekmarkt Djakarta  120 x 70 cm. Haar lievelingswerk oogstte veel lof. De verklarende tekst waarom dit haar lievelingswerk was: Op deze antiekmarkt in Djakarta liep ik en heb er iets gekocht dat ook in deze collage verborgen zit. Het kunstwerk blijft me dierbaar als herinnering aan mijn jeugd in Indonesie..

Tijdens onzze succesvolle expositie overleed Yvonne plotseling op 26 november 2016, een schok voor iedere bezoeker. Vandaar dat de vrijwilligers van de galerie in het dorpshuis deze zomerexpositie hebben ingericht met een groot aantal van haar werken. De werken zijn merendeels ook te koop.

Toelichting:

Yvonne was jarenlang kunstzinnig actief met velerlei technieken, vooral haar collages werden geroemd. Juist voor haar overlijden maakte ze tgv 100 jaar Schiphol haar laatste collage Als deze collage ooit echt op Schiphol  komt te hangen is dat nog een droom die uitkomt. 

Haar levensmotto: delen = vermenigvuldigen� komt tot uiting door sinds 1990 de netto opbrengst van haar collectie kunstkaarten aan goede doelen te schenken, zoals Halin en Yamaru in Indonesië.

 Zomerexpositie Galerie Kunst 2001 kent geen vaste openingstijden, maar is tijdens openingsuren van het Dorpshuis permanent te bekijken. Bezoek op afspraak mogelijk via tel. 020-6596693 ( u wordt teruggebeld).

De meeste werken zijn te koop, een deel van de opbrengst gaat naar de goede doelen Halin en Yamaru in Indonesie. Aankoop kan evt. ook met een betalingsregeling.

Bij interesse gelieve te bellen met 020-6596693. Laat uw bericht achter en u wordt teruggebeld

website Yvonne Noordam: www.gambarini.nl

website Galerie: www.galeriekunst2001.nl of info@galeriekunst2001.nl

Nog geen reacties