Project   

Grondgeluid op de kaart

A
Geplaatst op 18 maart 17, 10:43 uur

Naar het grondgeluid in Badhoevedorp is maar heel weinig onderzoek gedaan. Er is dan ook weinig "officieel" bekend over de omvang van de hinder, maar wel is duidelijk dat grondgeluid in de toekomst toe zal nemen. Dat komt door ander baangebruik in het nieuwe Normen- en Handhavingsstelsel van Schiphol.

De Omgevingsraad Schiphol heeft besloten dat er in Badhoevedorp zo weinig hinder door grondgeluid is,  dat maatregelen tegen grondgeluid niet noodzakelijk zijn. De ervaring van bewoners is anders.

Het doel van het project is 

- grondgeluid als bron van hinder opgenomen krijgen in officiële documenten 

- beter zicht krijgen in welke delen van Badhoevedorp hinder van grondgeluid is. 

- de werkelijke omvang van de hinder en de mogelijkheden voor technische maatregelen onder de aandacht brengen van de gemeente

- in de Stelling Badhoevdorp, het plan voor de groene buffer, zoveel mogelijk maatregelen met effecten op hinder door grondgeluid verwerken

Hieronder vind je de Zienswijze op het nieuwe Luchthavenindelingsbesluit - waar grondgeluid nog niet in staat - en de inspreektekst bij de sessie van de gemeenteraad in maart 2017. 

BAS-meldingen grondgeluid startende vliegtuigen 2016
1 project-update

Anne Marie Kamevaar-Kegel

18-mrt-2017 11:10

Op 2 maart j.l. heeft de VDB ingesproken in de gemeenteraad. De inspreektekst is te vinden bij de beschrijving van het project. Wethouder Elzakalai heeft in de gemeenteraad bevestigd dat de gemeente het probleem van grondgeluid onderkent en door wil blijven zoeken naar technische mogelijkheden.
In ...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina