Organisatie

AutoMobiel Haarlemmermeer

Non-profit, Netwerkorganisatie, Vereniging / club

Bent u gek op autorijden, helpt u graag uw medemens en heeft u een aantal uurtjes in de week over? Dan is vrijwilligerswerk bij AutoMobiel mogelijk interessant voor u. 


AutoMobiel is voor ouderen en minder mobiele inwoners in de gemeente Haarlemmermeer die zelf geen vervoer hebben dé oplossing voor vervoer naar een ontmoetingsactiviteit, een doktersbezoek, of er gewoon even uit. Geselecteerde vrijwillige chauffeurs brengen en halen de klant met hun eigen auto van deur tot deur en lopen indien gewenst mee. Als extra service wachten chauffeurs voor een retourrit tot maximaal een uur op de klant. Wij zijn nadrukkelijk geen taxi service.


Dit initiatief is een samenwerking tussen diverse Meer voor Elkaar partners waaronder gemeente Haarlemmermeer.


In juni 2019 is sociaal vervoer AutoMobiel gestart en is sinds juni 2021 zijn we actief door de hele Haarlemmermeer. We vervoeren mensen binnen de gemeente maar ook daarbuiten.


Gebruikers worden lid van AutoMobiel voor € 15,- per jaar en vervolgens kan er onbeperkt vervoer aangevraagd worden tussen 09.00 - 17.00 uur door te bellen naar Servicepunt Thuiswonen. Die kijken naar beschikbaarheid en plannen het persoonlijke vervoer. De gebruiker betaalt contant € 0,35 per kilometer direct aan de chauffeur. De prijs wordt berekend vanaf het woonadres van de chauffeur.


Steeds meer mensen weten Automobiel te vinden en omdat we iedereen die onze hulp nodig heeft graag willen helpen met passend vervoer, zijn we altijd op zoek naar nieuwe chauffeurs vanuit de hele Haarlemmermeer en even daarbuiten. Momenteel is er een dringende behoefte aan chauffeurs uit Badhoevedorp en directe omgeving. Chauffeurs uit Lijnden, Osdorp en Sloten zijn van daarom ook van harte welkom.


Wilt u als vrijwilliger écht het verschil maken, bent u vanaf 4 uur per week beschikbaar en vindt u het leuk om met uw eigen auto inwoners mobiel te houden? dan zoeken wij u! 


Voor meer informatie: Neem contact op met Debby van der Linden, de coördinator van de Haarlemmermeer op telefoonnummer 06-28786903 of bezoek onze website of onze facebookpagina. Daar kunt u tevens testimonials van onze chauffeurst lezen.

Deel dit: