Organisatie

Bekker Onderwijs- en Psychologisch Advies (BOPadvies)

Onderneming
Thema Gezondheid
E-mailadres
m.bekker@bopadvies.nl
Telefoon
0624582897
Beschrijving

De aanpak van Bekker Onderwijs- en Psychologisch Advies is geschikt bij onder andere levensfaseproblematiek, overspannenheid, burn-out en algemene persoonlijke ontwikkeling en focust op het versterken van psychologische flexibiliteit, die helpt bij het omgaan met de problematiek die op je pad komt. Acceprance en Comittment Therapy (ACT) ligt aan de basis van de coaching.


ACT leert je een milde houding aan te nemen ten opzichte van wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl Krachtgericht coachen je helpt bij het focussen op idealen en kwaliteiten. De oefeningen uit de coaching zijn praktisch, begrijpelijk en goed bruikbaar voor een ieder en worden in zowel een klinische als een niet-klinische setting veelvuldig gebruikt.
ACT: Acceptance and Commitment Therapy , is een methodiek die zich richt op het beïnvloeden van eigen gedrag, in plaats van controle krijgen over emoties en gedachten. Je psychologische flexibiliteit wordt hierdoor versterkt. Vechten tegen onoverkomelijke zaken wordt losgelaten, omdat dit ten koste gaat van een waardevol leven. Hoewel in de naam over therapie gesproken wordt, is ACT ook buiten therapie breed toepasbaar. 

 

Monique Bekker, psycholoog en aangesloten en geregistreerd bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) , is opgeleid als coach en trainer in Krachtgericht coachen en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Beiden zijn wetenschappelijk bewezen benaderingswijzen die voortkomen uit de psychologie. Een traject bij Bekker Coaching bestaat uit 5 tot 6 sessies. Tussen de sessies oefent u zelf met de aangeleerde vaardigheden.
Een coachingsaanbod of trainingsaanbod valt niet onder de vergoedingen voor GGZ aanbod. Soms valt het wel onder uw aanvullende verzekering. Afhankelijk van uw vraag krijgt u een passend voorstel. Uw werkgever is wellicht bereid een deel van deze kosten op zich te nemen. Ook is in een aantal gevallen belastingaftrek mogelijk.