organisatie

Galerie Kunst 2001

Non-profit

Galerie Kunst 2001 stelt zich ten doel professionele, beginnende of minder bekende kunstenaars de gelegenheid te geven hun werk tegen een geringe vergoeding aan een breed publiek te tonen en te koop aan te bieden. Wij exposeren hedendaagse beeldende kunst waarbij wordt gestreefd naar een gevarieerd aanbod van wandobjecten zoals schilderijen, tekeningen of aquarellen in combinatie met driedimensionele kunstuitingen zoals objecten,beelden, keramiek of glas. Ook voor andere kunstvormen stellen we ons open.


Voor ons publiek proberen we zo laagdrempelig mogelijk te zijn, o.a. door gratis toegang en permanente zichtbaarheid tijdens openingstijden van het dorsphuis.


Galerie Kunst 2001 is gevestigd in Dorpshuis Badhoevedorp, wordt volledig gerund door vrijwilligers en streeft ernaar in de non-profit expositieruimte per jaar tenminste zeven tentoonstellingen te organiseren met diverse kunststijlen, bij voorkeur met werk van twee of meer kunstenaars. Daarnaast zet de galerie zich in ook tijdens de kerst- en zomervakantie gastexposities te begeleiden.


De laatste jaren wordt er  meer en meer naar gestreefd via interactieve educatieve sessies groepen basisschoolkinderen te ontvangen in onze galerie en op deze wijze basisschoolkinderen met “kunst” en “kunstenaars” bekend en vertrouwd te maken.


Stichting Kunst 2001 bestaat uit een grote groep vrijwilligers die tezamen invulling geeft aan de doelstelling van de Stichting. De Stichting staat onder leiding van een vijfhoofdig bestuur.


Openingstijden:  Galerie Kunst 2001 is normaal geopend op vr, za en zo van 13-16u. Door de glazen wanden en vitrines zijn exposities permanent te bewonderen tijdens openingstijden van het Dorpshuis.

Illustration
 
Deel dit: