Bericht

Herriezomer in Badhoevedorp:bouwlawaai teistert omwonenden rond Veldpost

Geplaatst op 28 juni 2024, 22:51 uur
Illustration

Badhoevedorp Juni 2024 - Al wekenlang wordt de buurt rond de toekomstige Veldpost sportvelden geteisterd door een hard snerpend geluid dat continu door de straten schalt. Dagelijks van 7 uur ‘s ochtends tot 1900 uur ‘s avonds gaan de werkzaamheden onophoudelijk door. Zelfs op zaterdagochtend wordt de buurt om 7 uur gewekt door dit indringende geluid, dat vervolgens aanhoudt tot zeven uur 's avonds.

‘Kattengejank’

Het was begin juni dit jaar, toen een bekende buurtgenoot in de buurtapp de vraag stelde waar toch dat ‘kattengejank’ al wekenlang vandaan komt. Het antwoord kwam al snel van een buurtgenoot: het zijn de werkzaamheden voor de aanleg van nieuwe sportvelden op de Veldpost. Daar blijkt het nodig te zijn om verticale drainagebuizen in de grond te boren.

 Werkzaamheden met bouwlawaai zonder enkele aankondiging van de gemeente

Een andere buurtbewoner dacht aanvankelijk dat ze schreeuwende mannen buiten hoorde. Overige buurtbewoners spraken over een huilende wolvenroedel. Inmiddels is het eind juni en nog steeds horen we dagelijks en continu dit irritante lawaai. Op navraag via de mail bij de gemeente krijgen we geen antwoord over hoe lang dit nog gaat duren. Een buurtgenoot vond toevallig een vermelding van de gemeente op social media ‘Badhoevedorp in ontwikkeling’ dat deze werkzaamheden nog tot eind augustus zullen doorgaan. In de buurtapp wordt digitaal gezucht en geklaagd over zoveel ongemak. Een optimistische buurtgenoot merkte op dat ‘de sportvelden vast heel mooi zullen worden.’ Dat terwijl de meeste buurtbewoners er niet zullen gaan voetballen of honkballen.

Maandenlang geteisterd door machinelawaai

Feit blijft dat wij de hele zomer van 2024, ca vier maanden lang, dagelijks zullen worden geteisterd door het 'kattengejank' van deze machines. Slechts op zondag krijgen onze oren rust. Laten we hopen dat de wind op die zondagen niet uit noordelijke richting komt, want dan kunnen we op die dagen ook nog ‘genieten’ van het opstijgende vliegverkeer van de Zwanenburgbaan. Het is kennelijk de prijs die wij moeten betalen van het omleggen van de A9, waar we totaal geen overlast van hadden. Sterker nog, we waren veel eerder op de snelweg dan alle omwegen die we nu moeten nemen.

Lange herriezomer in 2024

De nieuwe sportvelden, waar voetbal- en honkbalvelden zullen komen, worden vast heel mooi. Fijn dat anderen ervan kunnen genieten, maar het zomerse buitenleven in de wijk wordt er een stuk minder aangenaam door. En dan te bedenken dat de heiwerkzaamheden aan de andere kant van de wijk ook al maanden hebben geduurd. Ook de nieuwe woonwijken worden vast prachtig, maar veel plezier hebben wij er nu niet van. Als we de wijk uit moeten, rijden we over wiebelende bouwplaten en moeten we manoeuvreren tussen de geparkeerde auto's van bouwlieden, wat weer een ander ongemak is en gevaarlijke situaties oplevert. Kortom, de zomer van 2024 wordt een herriezomer en een uitdaging voor onze buurt tussen de Schipholweg en tot en met de nieuwe huizen langs de Robert Kochstraat.

Financiële compensatie voor bewoners voor de overlast

Misschien kan de gemeente de buurtbewoners compenseren met een lastenverlichting in de gemeentelijke belastingen of een andere financiële compensatie voor de overlast die het onze buurt al maanden geeft.

 

 

Illustration
 
Deel dit: