Bericht

Mee-eters op je neus

Geplaatst op 18 juni 2024, 11:56 uur
Illustration

De huid is ons grootste orgaan en weerspiegelt onze gezondheid. Soms wil hij niet meewerken en heeft dan wat extra zorg nodig. Als huidtherapeut bespreek ik hier elke week een thema over veelvoorkomende huidproblemen en geef ik tips om deze aan te pakken.

Mee-eters: wat zijn het en hoe voorkom je ze?

Op elk stukje huid zitten poriën, sommige zijn met het blote oog niet te zien, terwijl andere wel zichtbaar zijn. Poriën zijn essentieel voor de huid, omdat ze talg verspreiden, een vettige stof die de huid hydrateert.

In de T-zone van het gezicht zijn de poriën het meest zichtbaar, dus op het voorhoofd, op de kin en naast en op je neus. Bij een vette of gecombineerde huid werken de talgklieren, die deze vettige stof produceren, extra hard. Dit kan ervoor zorgen dat de poriën zich verwijden en daardoor beter zichtbaar worden. 

Op het moment dat de bovenste huidlaag te dik wordt, kan het talg niet meer goed uit de poriën komen. Dit zorgt voor een verstopping wat resulteert in een mee-eter.

Om verstopping te voorkomen, is het belangrijk de huid dun te houden. Dit kun je doen door een chemisch exfoliant te gebruiken. Dus geen scrub! Gebruik dit niet te vaak, omdat het anders kan leiden tot een droge en geïrriteerde huid.

Volgende week bespreek ik wat een exfoliant is en welke exfoliant het beste past bij jouw huid. 

Fijne week allemaal!

Groet Noa

Illustration
 
Deel dit: