Bericht

Voornemen buslijn 192 op te heffen

Geplaatst op 5 juni 2024, 15:47 uur
Illustration

Buslijn 192 rijdt tussen Schiphol-Noord en Hoofddorp-Centrum via Badhoevedorp. Connexxion heeft zich voorgenomen om deze lijn per 4 mei 2025 op te heffen. 

Uit de reizigerstelling is gebleken dat er op de eerste rit in de ochtend na gemiddeld minder dan 3 reizigers per rit in de bus zitten. Dit is onder het minimum van vier reizigers per rit dat Connexxion als drempelwaarde had gesteld. Daarom stelt Connexxion nu voor om lijn 192 op te heffen. Wel biedt Connexxion aan om in plaats van lijn 192 één keer per doordeweekse ochtend een scholierenrit te laten rijden tussen de halte Badhoevedorp Oost en de halte Hoofddorp, Kaj Munkweg voor het schoolverkeer richting Hoofddorp. Deze gaat dan rijden onder het lijnnummer 645, waarbij de 600-serie staat voor scholierenlijnen en de 45 een verwijzing is naar het voor Badhoevedorpers herkenbare lijnnummer 145 van weleer. Voor overige momenten van de dag en week blijven er met één overstap op Knooppunt Schiphol-Noord meerdere reisopties tussen Hoofddorp en Badhoevedorp bestaan. Verder vinden de buschauffeurs de nieuwe Robert Kochstraat te smal. 

Lees er alles over in de bijlage hieronder.

Deel dit:
1 reactie

J. (Hans) van der Kramer

vr 7 juni 2024 20:13
en wie zitter er nu op de blaren....?

De brief aan de gemeenteraad suggereert als argument van Connexxion de tellingen van het aantal passagiers, dus de inwoners van ons dorp.
Wie de brief goed leest ervaart een andere werkelijkheid. De buschauffeurs zouden hebben geklaagd dat de route door de Robert K... lees meer