Bericht

Participatie

Geplaatst op 9 mei 2024, 20:15 uur

De enquête van Ryan suggereert dat er participatie plaats vindt. Onduidelijk is wat hij onder participatie verstaat. Eveneens is onduidelijk wat de gemeente onder participatie verstaat. 

De bewoners hebben meestal wel een woordenboek waarin staat wat doorgaans onder participatie wordt verstaan. In de praktijk merkt men er nagenoeg niets van:  de.gemeente deelt aan de raad mee dat er goed is geparticipeerd zonder de raad te informeren hoe dat proces is verlopen, wat de reacties waren en wat daarmee is gedaan, met argumenten waarom. De raad, geadviseerd door de ambtenaren, accepteert dat klakkeloos.

Wat bedoelt u met kloof tussen Raad en bevolking?

Advies aan Ryan: geef eerst goede informatie over hoe de gemeente participatie uitlegt en toepast en vraag daarna hoe de bevolking dit ervaart. 

Succes met de studie en de participatie bij de tussenevaluatie verkeersstructuurplan.

Hans van der Kramer

 

 

 

 

Deel dit:
1 reactie

Like van Hulten

vr 17 mei 2024 17:25
Voor de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp werken we bij verschillende onderdelen met inwoners, dat noemen we participatie. Zo is sinds maart 2024 de tussenevaluatie VSP gestart in samenwerking met de Dorpsraad. Gisteravond vond de 1e vergadering met de Kopgroep VSP plaats. Een vertegenwoordiging van i... lees meer