Bericht

De roemruchte SmoeS-geschiedenis vastgelegd in prachtig boek

Geplaatst op 8 mei 2024, 17:52 uur
Illustration

Bericht overgenomen uit de Nieuwsbrief Sloten-Oud Osdorp van 8 mei 2024 omdat veel  Badhoevedorpers herinneringen aan Smoes hebben.

Op zaterdag 11 mei, op de dag af 50 jaar sinds SmoeS in 1974 van start ging, begint om 14 uur de feestelijke boekpresentatie van Kees Schellings nieuwste boek 'SmoeS, jongerencentrum van Badhoevedorp en Sloten'.

Dit evenement vindt – heel toepasselijk – plaats in het Dorpshuis Sloten waar de jongerenvereniging SmoeS tot het jaar 2000 zijn thuisbasis had.

Herinneringen van velen verzameld

Het rijk geïllustreerde boek met 200 foto's en illustraties vertelt aan de hand van herinneringen van ruim 100 SmoeS'ers het verhaal van de bijzondere geschiedenis van de jongerenvereniging die van 1974 tot 2000 bestond. Over de honderden – later soms bekend geworden – bands die er optraden, over de educatieve informatieprogramma's, de ideële acties voor Tsjernobyl en Afrika, de vele films die er werden vertoond, de muziek die er werd gedraaid (en de LP's en later CD's die 'per ongeluk' na het kopiëren niet werden teruggebracht) en over de grote feesten die er gehouden werden. In het boek staan ook de verhalen over het samen 'wonen' met de Dorpsraad en over de inbraken en de vechtpartijen. "Maar", zo zegt auteur Schelling, "het boek vertelt vooral het verhaal van de verbondenheid met elkaar. SmoeS als de plaats waar je samen met je vrienden en vriendinnen iets bijzonders organiseerde en waar je elkaar elk weekend weer tegenkwam. Een plek voor jezelf en waar je jezelf kon zijn."

Presentatie geheel in SmoeS-sfeer

Tijdens deze bijzondere presentatie van de 300 pagina's tellende uitgave zal gelegenheidsband The SmoneS, die bestaat uit oud-Smoesmedewerkers en bezoekers, een korte set met een aantal Stones-klassiekers spelen. Op het hetzelfde podium van toen...

Het boek is op 11 mei voor 24,95 euro te koop. Vanaf maandag 13 mei is het boek ook verkrijgbaar bij boekhandel Jaspers, Sloterweg 95 in Badhoevedorp en bij boekhandel Meck & Holt aan de Tussenmeer 46 in Osdorp. Deze uitgave is - net als zijn eerdere boeken - ook te bestellen via de website van Kees Schelling.

Deel dit:
Afzender