Bericht

Kunstexposities Pelgrimskerk

Geplaatst op 5 november 2023, 17:53 uur

"Lichtinval in Noordelijke Kerken" is het thema van de foto-expositie die op dit moment te zien is in de Pelgrimskerk. Fotograaf René de Werker uit Onnen (Groningen), weet met zijn foto's treffend de sfeer in een aantal Groninger kerken vast te leggen bij een bepaalde lichtinval waarbij jaargetijden en het weer een belangrijke rol spelen. Mensen denken soms aan schilderijen maar het zijn foto's. De foto's zijn te zien in de maanden november, december 2023 en januari 2024.

Tijdens de maand november is er ook een prachtige beeldenexpositie te zien in de kerk. De kunstenares is Marianne Budde uit Lijnden. De beelden die zij maakt zijn zowel figuratief als abstract waarbij zij gebruik maakt van verschillende materialen: speksteen, serpentijn, onyx, marmer en Belgisch hardsteen. Bij de abstracte beelden zijn soms kleine menselijke figuurtjes toegevoegd waardoor deze beelden een verrassend andere speelse invalshoek krijgen.

Beide exposities zijn te zien op zondag tussen 11 en 12 uur. Op zaterdag tussen 11 en 12 uur na afspraak (greetboersma48@gmail.com). Adres kerk: Havikstraat 5, 1171DW Badhoevedorp

Deel dit: