Bericht

Badhoevedorp goed bediend met OV volgens Connexxion en Vervoerregio

Geplaatst op 15 september 2023, 13:07 uur

Het idee dat Badhoevedorp een ondermaats OV bediening heeft klopt niet. Althans, dat staat in het Vervoersplan 2024 van Connexxion. Want door de aansluiting op het R-netwerk in 2018 is Badhoevedorp rechtstreeks en frequent aangesloten op Haarlem, Amstelveen, Schiphol en Bijlmer Arena. En is er een snelle overstapverbinding naar Amsterdam Centrum via Knooppunt Noord.  Allemaal naast de verbinding van 2 x per uur naar Amsterdam en naar Schiphol.

En inderdaad zijn de loopafstanden naar de haltes toegenomen. Maar dat is in andere kernen in Amstelland de Meerlanden niet anders. En door Connexxion is dat niet op te lossen. De bussen kunnen gewoon niet overal in het dorp meer rijden. 

Aldus Connexxion. Bewoners denken er heel anders over. De afbraak van het OV is al jaren aan de gang. Dat leidt tot minder reizigers.  En minder reizigers leidt weer tot verdere afbraak. Waardoor OV voor steeds minder reizigers een makkelijke optie is. 

Daarom wil de contactgroep mobiliteit graag met Connexxion in gesprek. Wij vinden dat ook naar experimentele oplossingen moet worden gekeken. En bij de gemeente zullen we voor het Vervoersplan 2025 blijven aangeven wat Badhoevedorp nodig heeft aan Openbaar Vervoer. 

Kom dus naar de dorpsavond op 18 september in 't Rietland, aanvang 20.00 uur

Deel dit: