Bericht

Openbare repetitie en gratis concert van het Hoofdstadkoor     

Geplaatst op 6 september 2023, 14:53 uur
Illustration


Het Hoofdstadkoor geeft op 20 september van 20.00 tot 22.30 uur een openbare repetitie en een gratis concert. Iedereen is welkom. Op het programma staat de charmante Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini. Het koor heeft hier de afgelopen maanden hard aan gewerkt en wil het resultaat graag laten horen, vooral aan bezoekers die mee willen gaan zingen.

De gelederen zijn in de coronaperiode namelijk behoorlijk uitgedund. Versterking door nieuwe sopranen, alten, tenoren en bassen is hard nodig. Maar wie geen amateur zanger is, wie geen koor zoekt, en toch wel de fraaie noten van Rossini wil horen is ook zeer welkom. De consumpties zijn gratis. De openbare repetitie vindt plaats in Zorgcentrum Vreugdehof, De Klencke 111, 1083HH, Amsterdam Buitenveldert.

Het Hoofdstadkoor (ook wel Amsterdam Capital City Choir) is een groot gemengd koor dat klassiekers uitvoert van Bach, Haydn, Vivaldi enz., maar ook nieuwe wegen inslaat. Zo bracht het Yunus Emre, een oratorium van de Turkse componist Adnan Saygun, het Armeens oratorium van Katsjatoer Avedissian en de Missa Criolla van de Argentijn Ariel Ramirez. ‘Zingend door het leven’ is het motto waarmee dit koor zich aanprijst. Iedereen is welkom.

Het koor repeteert iedere woensdagavond in Zorgcentrum Vreugdehof. De officiële uitvoering van Rossini’s Petite Messe is op zondag 3 december in de Dominicuskerk aan het Spui midden in de stad. Het Hoofdstadkoor werkt voor dit concert samen met het Haagse Residentiekoor. Beide koren hebben dezelfde dirigent, Martin van der Brugge. Op zondag 19 november is er ook een uitvoering door de samenwerkende koren in de Lutherse Kerk te Den Haag. Meer informatie op www.hoofdstadkoor.nl.

Illustration
blad 2 ledenwerfkaart
Deel dit: