Bericht

NoWay Ride opbrengst € 9.000 naar dagje Efteling voor families Voedselbank

Geplaatst op 30 augustus 2023, 10:07 uur
Illustration

Opbrengst NoWay Ride € 9.000,- maakt bezoek Efteling voor 125 mensen van de voedselbank mogelijk

De derde editie van de NoWay Ride rally van 1 juli jl. in Badhoevedorp en Zwanenburg was ondanks de erg natte start al een groot succes. Maar omdat de dag € 9.000,- opgebracht had, konden in totaal 125 kinderen en families die afhankelijk zijn van de voedselbank in onze regio Zwanenburg Badhoevedorp op 19 augustus een dag naar de Efteling.

Dankzij de deelnemers aan de rally, de sponsoren, de vele vrijwilligers en de lotenverkoop, heeft de organiserende Stichting NoWay bereikt wat ze vooraf beoogd hadden. Namelijk het aanbieden van een volledig verzorgde dag naar de Efteling voor de kinderen en families die afhankelijk zijn van de voedselbank in onze regio Zwanenburg Badhoevedorp. 

Omdat de opbrengst van de rally maar liefst € 9.000,- bedroeg, hebben op 19 augustus 125 kinderen en ouders hun zomervakantie kunnen verrijken met een heerlijk en volledig verzorgd dagje Efteling. Volgens de vrijwilligers van de Voedselbank was het een fantastische dag, de kinderen hebben intens  genoten en het was volgens sommigen, een dag om nooit te vergeten. Bij het afscheid kwamen er zelfs tranen van blijdschap en dankbaarheid. Het complete, soms emotionele verslag van de dag hebben we op de website https://nowayride.nl/goede-doel-2023/ geplaatst en is absoluut de moeite waard om te lezen.

En dat, terwijl de NoWay Ride Rally al zo een geslaagde was met een paar buitjes aan het begin van de dag met daarna vooral veel zon. Een rally en tourdag met een route die goed te doen bleek, maar die voor de sportklasse geen makkie was, Het was een rit met veel bekijks, mede door de grote variëteit aan auto’s. Moderne elektrische auto’s, spectaculaire klassiekers en sportwagens, prachtige oldtimers en cabrios en dit jaar voor het eerst een flink aantal stoere motoren. Om half negen waren de deelnemers aanwezig en kregen onder genot van een kop koffie en iets lekkers een uitgebreide uitleg over hetgeen zij konden verwachten. Halverwege de dag was een zeer goed verzorgde lunch en bij terugkomst was er een uitgebreide borrel. Na de loterij met verrassende prijzen was er bij Grand café Hans in Badhoevedorp een uitstekend verzorgd buffet en werd er meegezongen en gedanst op de muziek van de swingende band 0031. 

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde dag, maar is ook trots op het resultaat, het mogen organiseren van zo een mooi evenement voor de kinderen en families die afhankelijk zijn van de Voedselbank. 

Volgend jaar zoeken we een nieuw goed doel en organiseren we weer een rally. Zet vooralsnog 6 juli 2024 in de agenda, want dat is de datum die we nu vastgelegd hebben. Hou ook de site www.nowayride.nl in de gaten. 

Deel dit: