Bericht

Meld vliegherrie op https://vliegherrie.nl

Geplaatst op 1 augustus 2021, 18:24 uur

Deze site biedt de mogelijkheid om meldingen van vliegtuigoverlast door te geven. Het is een aanvulling op de meldingsmogelijkheden die onder meer Schiphol en de andere vliegvelden bieden. Op Meld vliegherrie! telt iedere melding, ook al maakt u er honderden per jaar aan. Bovendien maken ze deze meldingen openbaar (uiteraard zonder uw persoonlijke gegevens), zodat ze het leed achter de overlast zichtbaar maken.

Zij treden ook op als toegangspoort voor geïnteresseerde wetenschappers, journalisten en politici. Soms bestaat er behoefte aan meer informatie, bij voorbeeld over een specifieke melding of de meldingen uit een bepaald gebied.

Zij nemen dan per e-mail contact op met de melder(s) met de vraag of hun contactgegevens mogen worden gedeeld met de vragende partij. De melder kan dan zelf aangeven of hij of zij dat wil. Zoniet, geen probleem, even goede vrienden. Iedere melder kan er zeker van zijn dat zijn of haar gegevens niet ongevraagd bij derden terechtkomen. Dat is onze belofte.

Deze site is een gezamenlijk initiatief van:
    Milieudefensie
    Greenpeace
    Partij voor de Dieren
    Extinction Rebellion
    Bewoners Omgeving Schiphol
    GroenLinks Aalsmeer
    SATL
    SchipholWatch
    BTV-Rotterdam
    Platform Vlieghinder Kennemerland
    Platform Vliegoverlast Amsterdam
    Werkgroep Toekomst Luchtvaart
    Stichting Werkgroep Vliegverkeer Bijlmermeer
    Stichting Omgeving Zonder Vlieghinder
    Kennisnetwerk IMPACT
    Stichting SWAB
    Werkgroep Red Gelderland
    Stichting Red de Veluwe
    SOS Zaanstreek
    Floriande TegenGeluid

Op deze site kunt u melding maken van overlast door vliegverkeer. Meld vliegherrie! is open, transparant en maakt persoonlijke verhalen zichtbaar. Geeft inzicht in het leed achter de vliegtuigoverlast.

De site is een aanvulling op de reguliere sites voor klachten over vliegverkeer die worden beheerd door de luchtvaartindustrie zelf of door overheidsorganen die weinig prioriteit geven aan de meldingen.

Meld vlieghinder! functioneert als toegangspoort voor wetenschappers en journalisten naar de persoonlijke verhalen van melders. Geïnteresseerd? Neem contact op.

Openbaar
Op deze site telt iedere melding, al maakt u vijfduizend meldingen in een jaar. Alle meldingen zijn openbaar toegankelijk - uiteraard zonder de NAW-gegevens van de melders. Eén voorwaarde: geen schuttingtaal of enge ziektes in uw meldingen.

De site kan worden doorzocht, bij voorbeeld op meldingen uit een bepaald postcode-gebied of op termen die in een melding zijn gebruikt. Iedere week publiceren we een nieuwe landkaart waarop alle meldingen te zien zijn.

Vliegherrie.nl beantwoordt NIET uw vragen over vliegtuigoverlast, eenvoudigweg omdat de initiatiefnemers geen verstand hebben van de redenen en oorzaken van vliegtuigoverlast. Het telefoonnummer voor vragen aan de luchtverkeersleiding is 020 406 2000.

Zelf melden
Om zelf een of meerdere meldingen door te geven, dient u eerst een account aan te maken. U krijgt vervolgens een linkje toegestuurd waarmee u een wachtwoord kunt instellen. Vanaf dat moment kunt u zoveel meldingen maken als u wilt.


Illustration
 
Deel dit:
Afzender