Bericht

Eerste editie auto rally NoWay Ride 2021 voor het goede doel!

Geplaatst op 14 juni 2021, 16:29 uur

Eerste editie auto rally NoWay Ride 2021 voor het goede doel!

Op 26 juni as. gaat ’s morgensvroeg om half tien de eerste auto van start voor de eerste editie van de NoWay Ride 2021 Rally. Een rally die geheel in het teken staat van plezier en het ophalen van zoveel mogelijk gelden voor diverse goede doelen. Na ruim een jaar somberen vonden de initiatiefnemers van de rally het weer tijd om iets leuks te organiseren. Iets waar je weer samen plezier kan maken en waarmee je ook nog bijdraagt aan het goede doel.

En het gaat definitief door

Gezien de berichten van de afgelopen weken is het inmiddels zeker dat de rally doorgaat en dat er ook na afloop bijna onbeperkt genoten kan worden van de aansluitende borrel, het diner en de veiling. Want het uiteindelijke doel is, naast veel plezier om zoveel mogelijk geld op te halen voor de goede doelen in het werkgebied van de Rotaryclub. En dus is er gekozen om een deel van de gelden ter beschikking te stellen aan het Stoomgemaal in Halfweg, een bijdrage te leveren aan de bouw van het nieuwe onderkomen van de scouts van de Leeghwatergroep en Lady Baden Powell en een bedrag te doneren aan een mogelijk te realiseren tijdelijk IJsbaan in Badhoevedorp.

Een organisatie van en voor vrijwilligers

De projectgroep NoWay Ride 2021, deels afkomstig van de Rotary Club Amsterdam-Halfweg organiseert op zaterdag 26 juni 2021 de eerste editie van een Rally, de NoWay Ride 2021. De groep is ook weer een afgeleide van het organisatieteam van het NoWay A9 Festival dat in 2017 in Badhoevedorp werd georganiseerd ter ere van de omleiding van de oude A9 uit Badhoevedorp. Destijds was het festival op de toen nog aanwezige snelweg A9, dit jaar zijn de start en de aankomst op dezelfde locatie, namelijk op het inmiddels afgebroken ‘tracé”, bij restaurant Q-Beach in Badhoevedorp.

Aanvankelijk was het plan om een lichtere versie van het festival te organiseren in combinatie met een rally, maar gezien de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, leek de kans op het niet doorgaan te groot en heeft de organisatie gericht op de rally. 

De rally

De opzet van de rally is natuurlijk competitief, maar met vooral de nadruk op gezelligheid. Voor het uitzetten van de rally route heeft de organisatie één van de bekendste rally organisatoren van het land, Frans van der Vliet bereid gevonden. Frans, inwoner van Badhoevedorp heeft inmiddels een mooie route samengesteld richting het midden van het land en om gedurende de dag de sfeer er goed in te houden is er tussendoor voldoende gelegenheid om samen een hapje en drankje te doen, maar vooral ook tijdens het rijden te genieten van de omgeving. Op zaterdag 26 juni om 09:30 uur zal de eerste auto vertrekken en telkens een minuut later volgt de volgende. Tegen 17:00 uur moet iedereen weer terug zijn bij Q-beach, tenminste als ze het goed hebben gedaan. De auto’s krijgen dan allemaal een mooi plekje en dan is er tijd voor een borrel met aansluitend een driegangen diner en een veiling met spectaculaire items als bijvoorbeeld een gesigneerd Ajax-shirt, een rondvlucht boven Nederland, een privé boottocht, een professionele piloot cursus voor het bestuderen van een drone en nog heel veel meer.

Voor wie bedoelt

De rally is bedoelt voor iedereen die in het bezit is van een bijzondere auto, een klassieker, een elektrische auto, een cabriolet of iets anders speciaals. Inmiddels zijn er al meer dan veertig equipes (rijder en navigator) die zich hebben ingeschreven, waaronder opvallend veel damesteams. Er zijn nog enkele deelnemersplekken beschikbaar en het zou mooi zijn als we met vijftig auto’s van start kunnen op 26 juni. Uiteraard is het extra leuk als de resterende teams uit de omgeving Amsterdam, Halfweg, Zwanenburg en Badhoevedorp komen, omdat dat het werkgebied is van de organiserende Rotaryclub en dit natuurlijk ook de onderlinge saamhorigheid ten goede komt. 

Deelnemen

Inschrijven kan vanaf nu via het inschrijfformulier op de site https://www.nowayride2021.nl/. 

De kosten bedragen € 295,-- per equipe (twee personen) en daar zit onder meer de koffie, een lunch, een Goody bag”, rallybenodigdheden, toegang tot een app, een driegangen diner en deelname aan de spectaculaire veiling bij inbegrepen. En uiteraard ondersteun je daarmee ook de goede doelen.

Goede doel

“Met de organisatie van de rally willen wij, naast het organiseren van een leuk event, geld genereren voor het goede doel”, aldus organisator voorzitter Remco Gaanderse. “Om dit te bereiken wordt er aansluitend op de rally, voor de deelnemers en geïnteresseerden ook nog een diner met een veiling georganiseerd”. Gaanderse vervolgt: “De opbrengst van de veiling gaat naar de hiervoor reeds genoemde goede doelen”.

Ondersteunen

Wil je niet deelnemen, maar wel een bijdrage leveren aan de organisatie of het goede doel, denk dan eens aan een financiële bijdrage middels sponsoring. Inmiddels hebben zich al diverse sponsoren, naast de hoofdsponsor Drukkerij Koopmans uit Zwanenburg aangemeld, maar als je ook een bijdrage wilt leveren, neem dan contact met een van ons op of mail ons via nowayride2021@hotmail.com.

Dus ben je in het bezit van een elektrisch voertuig, een sportwagen, een klassieke auto of een andere bijzondere auto en vindt je het leuk om samen als equipe mee te rijden? Twijfel dan niet te lang, schrijf je in via de site https://www.nowayride2021.nl/, want er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en Vol = vol!! 

Illustration
 
Deel dit: