Bericht

Hoe serieus neemt de gemeente grondgeluid eigenlijk?

Geplaatst op 3 juni 2021, 17:42 uur

Dat zal de komende tijd blijken. Catharinahoeve, het gebied tussen Schipholweg en Sloterweg tegenover Corendon, wordt ontwikkeld tot een bedrijventerrein. De grote vraag is of gemeente vindt dat de ontwikkelaars (waaronder SchipholRealEstate) rekening moet houden met de belangen van het dorp. Want de inrichting van dit gebied kan afscherming geven tegen grondgeluid en nog wat groen toevoegen. Dat was de oorspronkelijke bedoeling ook. Dan moet wel vroeg in het ontwikkelproces over maatregelen gedacht worden, zodat die straks echt mogelijk zijn. 

Vanavond is er een sessie van de gemeenteraad over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor de MilieuEffectRapportage (MER)voor het gebied. Dat is een hele mondvol voor een wat technisch stuk waarin wordt uitgelegd wat en hoe de milieugevolgen van de ontwikkeling zullen worden onderzocht in de MER. Maar het is vrij eenvoudig om te weten hoe laat het is als blijkt dat het dorp niet bij het studiegebied hoort, en grondgeluid niet  wordt genoemd. 

Catharinahoeve is wel de laatste kans om met gebiedsontwikkeling nog aan leefbaarheidsverbetering te doen. De VDB heeft dat in een reactie (zienswijze) geschreven en afgelopen week is er ingesproken bij een hoorzitting. Om 19:30 wordt daarover gediscussieerd door de raadsleden en sessie die hier mee te kijken is. De inspreektekst en de zienswijze staan onder de foto; de officiële documenten van de gemeente staan onder de link.

Deel dit: