Bericht

Haarlems Dagblad ondersteunt zorgen VDB over Sloterbrug

Geplaatst op 29 mei 2021, 20:28 uur

Het Haarlems Dagblad heeft de zorgen van de VDB (en met hen vele Badhoevedorpers) heeft over het verbreden van de Sloterbrug zonder bijpassende toekomstgerichte verkeersmaatregelen opgepikt (zie de bijlage, met dank aan de verslaggever!).

Een bredere brug en alle toekomstige uitbreidingen in Badhoevedorp, maar ook de maatregelen en de extra woningen in Amsterdam gaan zeker tot een grotere verkeersdruk leiden in Badhoevedorp en omgeving.  Denk aan de Burg. Amersfoordtlaan, de Nieuwemeerdijk/Akerdijk, de Pa Verkuyllaan en de Sloterweg tussen de Zeemanlaan en de Schipholweg.

In Badhoevedorp worden nu al veel nieuwe woningen gebouwd en er staan er nog véél meer in de planning! Ook komen er verschillende bedrijventerreinen bij:  Lijndenhof, Catharinahoeve, Schiphol Noord zijn nu al in voorbereiding. En er is nog het terrein tussen de nieuwe A9 en de sportvelden op Veldpost.

Dit alles zal zeker leiden tot meer verkeer via Badhoevedorp e.o. naar Amsterdam. Voeg daarbij de plannen van Amsterdam: meer woningen in Amsterdam Nieuw-West e.o. en uitbreiding van bedrijven aan de Ookmeerweg. De veranderingen in verkeerstromen door beperkingen o.a. op de Sloterweg (Sloten)  en Nieuw- Sloten zullen ook hun invloed hebben in Badhoevedorp.

Is er al iets van onze plannenmakers hierover gehoord? Is er al iets van onze volksvertegenwoordigers hierover gehoord?  We hebben gezien dat ze wel al in Nieuw-West en de Aker hun oren te luisteren hebben gelegd!  Er is zelfs een partij die victorie kraaide dat de verbreding van de brug doorgaat. Maar wat dat voor gevolgen heeft......... daar horen we niets over...

Illustration
bron: Haarlems Dagblad 28-5
Deel dit:
1 reactie

Erik Hoogenboom

vr 20 augustus 2021 13:03
Het vervangen van de brug om fietsveiligheidsredenen, lijkt mij een nutteloze zaak, kijk maar naar het gebracht van vrijwel ALLE fietsers, malingen aan alle verkeerslichten en regels. Laten zoals hij is en alternatieven verduidelijken. Gebruik het geld voor achterstallig onderhoud (openbare zaken/rui... lees meer