Bericht

VDB stuurt opnieuw brief over de verkeersknelpunten Sloterbrug en Sloterweg

Geplaatst op 21 mei 2021, 11:47 uur

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp (VDB) heeft opnieuw een brief gestuurd naar de wethouders Ruigrok en Sedee van de gemeente Haarlemmermeer over de Sloterbrug en het project Sloterweg:

Tijdens de digitale bijeenkomst op donderdag 22 april jongstleden over de Sloterweg in Amsterdam, kwam ook meermaals de Sloterbrug over de Ringvaart ter sprake. De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp (VDB) constateerde dat Amsterdam op geen enkele wijze rekening houdt met de nieuwe situatie die in Badhoevedorp aan het ontstaan is. We leggen daarom graag ons al eerder genoemde standpunt uit en roepen op tot gezamenlijk overleg waarbij de gevolgen van de situatie in heel Badhoevedorp wel degelijk bekeken moeten gaan worden.

Als Dorpsraad staan wij op het standpunt dat de Sloterbrug vooral veiliger en aantrekkelijker moet worden voor fietsers, voetgangers en mensen met een beperking. Tevens zien wij met zorg de toenemende stroom autoverkeer het dorp in en uit gaan op de ringvaartdijk in beide richtingen en op de Burgemeester Amersfoordtlaan. De Burgemeester Amersfoordtlaan, Akerdijk en Nieuwemeerdijk zijn niet geschikt voor nog meer verkeer. Er zullen nieuwe knelpunten op verschillende kruispunten ontstaan. Op onze dorpse wegen is, net als op de Sloterweg in Amsterdam, geen ruimte voor gescheiden fietspaden. 

Het is ons niet duidelijk welke cijfers door de gemeente Haarlemmermeer gehanteerd worden. Bij de prognoses van Amsterdam is het niet duidelijk of de invloeden van alle uitbreidingen in en rond Badhoevedorp meegenomen zijn.

De communicatie van de gemeente Haarlemmermeer wekt nu de indruk dat zij zich zeer passief opstelt aan de zijlijn en zich enerzijds verschuilt achter de daadkracht van de gemeente Amsterdam en anderzijds achter de belangen van de verschillende bewonersgroepen in Amsterdam. 

De VDB vraagt al een aantal jaren of het verkeersmodel dat de gemeente Haarlemmermeer hanteert in het Verkeersstructuurplan (VSP) zowel rekening houdt met alle nieuwe ontwikkelingen rondom Badhoevedorp als ook met de impact van de vernieuwing van de Sloterbrug. Tot op heden kregen wij daarop geen duidelijk antwoord.

Gaat de gemeente Haarlemmermeer nu ook zelf serieus in overleg met haar bewoners over de verkeerssituatie in samenhang met de Sloterbrug of laat zij dit aan Amsterdam over? Van beide gemeenten mogen we toch wel verwachten dat het belang van de samenhang van de dubbeldorpen daarin goed wordt meegenomen. 

Voor de volledige brief van 2 pagina’s zie de toegevoegde bijlage.

Illustration
https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Sloterbrug_2018.2.jpg ceescamel
Deel dit: