Bericht

Vliegen aan banden of stimuleren?

Geplaatst op 1 februari 2021, 18:44 uur

Een keuzehulp voor de tweede kamer verkiezingen 17 maart aanstaande.

Paul van der Maesen heeft op basis van de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen een kieswijzer gemaakt. Het is een vergelijk tussen 10 partijen; VVD, CDA, D66, CU, PvdA, FL, SP, PvdD, PVV en FvD. Uitgebreide uitleg vind u op de site;

https://vliegenaanbanden.nl/kieswijzer-luchtvaart-januari-2021

Van der Maesen heeft twee tabellen gemaakt;

1.    Eén tabel met een selectie welke partij het meest pro vliegen is.
2.    Eén tabel met welke partij de groei van de luchtvaart het minst wil stimuleren, wil minderen.

Op de site van Paul van der Maesen geeft hij ook uitgebreid verantwoording waarom hij de site “Vliegen aan banden“ heeft gemaakt.

Bezoek de site: https://vliegenaanbanden.nl/ 

Citaat van zijn site over wie hij is en met welke intentie hij deze heeft gemaakt;

Mijn naam is Paul van der Maesen de Sombreff (Twitter: @MaesenPaul). Ik ben geboren in 1951. Mijn vrouw en ik hebben twee kinderen en twee kleinkinderen. Ik was in mijn werkzame leven psycholoog op het gebied van personeelsbeleid. Mijn specialisatie is het ontwikkelen van vragenlijsten, tests, assessment-methoden, enquêtes, trainingsmethoden. Ik heb veel ervaring met methoden van empirisch onderzoek, statistisch en psychometrisch onderzoek en beoordelingsmethoden. Ik werkte bij overheid, bij particuliere adviesbureaus, aan een universiteit en vanuit mijn eigen adviesbureau. Ik promoveerde aan de RU Groningen op een onderwerp uit de personeelspsychologie.

Deze website heb ik gemaakt vanuit mijn bezorgdheid over de toekomst van onze planeet. Vanaf mijn jeugd, in de jaren 60 van de vorige eeuw, heb ik me druk gemaakt over de negatieve invloed van de mens op de ons omringende natuur; het in beslag nemen van de natuur als gevolg van de aanleg van wegen, huizen en gebouwen voor steeds meer mensen met steeds grotere eisen, het aantasten van de natuur door de uitstoot van afvalstoffen in vaste, vloeibare of gasvorm en door het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het onttakelen en verdwijnen van het landschap met onze Nederlandse vogels waarvan ik vooral veel houd zie ik, als zovelen met mij, als een groot verlies waaraan maar geen eind komt. Ik vrees dat we onze kleinkinderen in grote problemen gaan brengen als we onze strategie volhouden om steeds maar te blijven groeien en consumeren.

De luchtvaart heeft een speciale status als het gaat om vernietiging van de aarde. Dat komt omdat vliegen buitengewoon schadelijk is voor het klimaat en de gezondheid van mensen en vanwege het gevaar dat het vliegen zich nog ongebreideld gaat uitbreiden. Wat me steekt is dat mensen die niet vliegen en dus minder vervuilen daarvoor worden gestraft omdat ze wel meebetalen om anderen goedkoop te laten vliegen en vervuilen. In ons land zie ik bij het huidig kabinet nu nog steeds een gebrek aan besef dat het de verkeerde kant opgaat en een onwil om op eigen initiatief onpopulaire maatregelen te nemen.

Deel dit:
1 reactie

R. van den Oudenrijn

Dank voor de informatie. Ik weet nu zeker op welke partijen ik niet moet stemmen om het in Badhoevedorp leefbaar te houden.
za 6 februari 2021 13:30
Wil je reageren? Meld je dan aan.
Afzender