Activiteit

Online consultatie Sloterweg Amsterdam: ook gevolgen voor Badhoevedorp

donderdag 22 april 2021 , 19:30 - 21:00 uur

De gemeente Amsterdam houdt een online consultatie over de resulaten van verkeerskundige onderzoeken naar het verminderen van auto's op de Sloterweg. Het doel van de consultatie is om inzicht te geven de verkeerskundige analyses en om na te gaan of de gemeente compleet is geweest in de onderzochte oplossingen en "waterbed-effecten" elders, ook in Badhoevedorp.

Aanmelden voor de bijeenkomst via Amsterdam Sloterweg
Vragen en opmerkingen via de chat.

De bedoeling is dat de Sloterweg West een leefbare en veilige straat wordt voor alle weggebruikers, vooral voor fietsen en voetgangers. Eind 2020 kwam er een Startnotitie met een voorstel met camera's en een rechtsafverbod op de BadenPowelllaan. Daar kwamen heel wat reacties en vragen op. Daarom worden nu ook andere mogelijkheden onderzocht en worden niet alleen Sloten en NieuwSloten maar ook de Aker, Osdorp en Badhoevedorp betrokken.

Na de consultatie wordt een concept Nota van Uitgangspunten gemaakt waarop inspraak mogelijk is, vermoedelijk na de zomer. Na alle reacties volgt de definitieve Nota van Uitgangspunten.  Die wordt uiteindelijk vastgesteld door de gemeenteraad van Amsterdam.

 

NB deze consultatie in Badhoevedorp wordt mede gedaan voor de gemeente Haarlemmermeer. Verwacht dus geen vragen vanuit onze gemeente hierover!

Illustration
 
Deel dit: