Activiteit

8 weekse Mindfulness training

maandag 28 september 2020 , 19:00 - 21:30 uur

Mindfulness is het doelbewust opmerken van dingen zoals ze zijn, op het moment zelf en zonder te oordelen. Het is een manier om bewuster en meer ontspannen in het leven te staan. ‘Leven met aandacht en mildheid’.

In de training, die is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn, leren mensen hun eigen kracht in te zet-ten om anders met zichzelf, met stress, pijn en vermoeidheid om te gaan. In de training is boeddhistische filosofie met westerse psychologische inzichten verenigd.

Deze 8-weekse Mindfulness training is een aandachttraining, waarin we werken aan het vergroten van de vaardigheid om met open aandacht in het hier en nu te blijven, zonder oordeel. We leren om gewoon aanwezig te zijn bij wat er zich in het moment voordoet, zonder er iets aan te hoeven veranderen. Deze training is geen theoretische, maar een praktische training. Voor het trainen van een vaardigheid, is oefening nodig. 

De training start op maandag 28 september van 19:00 tot 21:30 uur.  De daaropvolgende bijeenkomsten zijn op 5/19/26 oktober, 9/16/30 november en 7 december. Zondag 1 november is de stilte-ochtend van 09:00 tot 12:30 uur.

Bij de training zijn een intakegesprek, werkboek en audio opnamen inbegrepen.

De training wordt gegeven door Christel Zwemmer. Christel is Trained Teacher of Mindful Selfcompassion en als gecertificeerd categorie 1 Mindfulness-trainer aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN). Dit betekent dat de Mindfulness training door vele zorgverzekeraars voor een deel wordt vergoed.

In verband met de corona RIVM richtlijnen, is er plek voor maximaal 5 deelnemers. Op locatie worden de RIVM richtlijnen gevolgd.

 

 

 

 

 

 

 

Locatie
De BOSgroep
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Illustration
 
Documenten
Deel dit: