Aanbod

Coaching & training rondom ziekte en gezondheid (specifiek diagnose kanker)

Verlies van gezondheid

Je beseft pas wat je hebt, als je het bent kwijtgeraakt. Iets wat voor veel dingen geldt, maar zeker voor je gezondheid.

Behalve burnouts, komen ziektes als dementie, hart- en vaatziekten en kanker steeds meer voor.  Eén op de drienederlanders, zal ooit in zijn/haar leven te maken krijgen met kanker. En hoewel de prognoses steeds beter worden en de ziekte steeds meer een chronische vorm aanneemt, is de impact ervan niet minder groot.

Naast het emotionele proces, krijg je namelijk helaas ook te maken met veel praktische zaken. Bijvoorbeeld het afstemmen van: afspraken met artsen, onderzoeken, regelingen met de werkgever, medicatie, diagnose en behandeling en keuzes omtrent behandeling en kwaliteit van leven.

Het echte verwerken van kanker begint echter pas ná een behandelingstraject.En dan blijkt vaak dat je sociale kring verandert is, je een ander lichaam en energieniveau hebt, je relatie met je partner en/of kinderen verandert is en je je werk niet zomaar meer kunt oppakken.

Dit proces geldt natuurlijk niet alleen voor kanker, maar eigenlijk voor alle levensbedreigende ziektes met een langdurig behandeltraject.

Je leven oppakken

Belangrijke vragen die gaan spelen wanneer je ernstig ziek wordt zijn; wat vind je belangrijk in het leven, waar heb je wel of geen behoefte aan, hoe ga je om met moeilijke situaties, wat wil je wel of niet uit handen geven, wat versta je onder kwaliteit van leven en hoe wil je je verdere leven invullen. Wat voor type mens ben je en hoe ga je met moeilijke situaties om? 


WEERinREGIE biedt coaching, workshops en training.

Voor particulieren:

- Coaching van patiënten (en hun naasten) om het leven na kanker weer op te pakken

Voor bedrijven:

-Reïntegratie (coaching) trajecten op maat gemaakt ter ondersteuning van zieke medewerkers

- Inspiratieworkshops voor teams voor het stimuleren van teambuilding

- Workshops voor bedrijven in de zorg- & maatschappelijke sector om positieve gezondheid te bevorderen bij hun cliënten/patiënten.

WEERinREGIE is gecertificeerd Big Five For Life coach en past dit concept toe in de workshops & trainingen.

 

Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 20 juni 2017, 09:08 uur
Deel dit: