Activiteit

Fietsmaatjes Doe je mee?

maandag 22 januari 2024 , 19:30 uur

Op maandagavond 22 januari 2024 om 19.30 uur organiseren we in het Dorpshuis in Badhoevedorp een informatiebijeenkomst over Fietsmaatjes Haarlemmermeer. Iedereen die meer wil weten over het duofietsen en wil helpen bij het opstarten van de locatie in Badhoevedorp is welkom! Kom meer te weten over Fietsmaatjes en proef de sfeer, dan kun je daarna bepalen of je ook actief wilt worden bij ons.i

Wij zijn nu ruim een jaar actief in onze gemeente en willen graag uitbreiden, de vierde duofiets is zojuist besteld! In 2022 zijn we gestart in Hoofddorp, al snel volgde Nieuw-Vennep en in het voorjaar van 2024 starten we in Vijfhuizen en hopelijk dus ook in Badhoevedorp. Inmiddels zijn er ruim 600 ritten gereden, is er ruim 9300 km gefietst en hebben gasten en vrijwilligers heel wat van onze mooie polder gezien! 

In en rondom Badhoevedorp kun je heerlijk fietsen en dat willen we mogelijk maken voor mensen die minder mobiel zijn of weinig sociale contacten hebben. Onze gasten kunnen vaak niet (meer) zelfstandig fietsen, door bijvoorbeeld een evenwichtsstoornis of een fysieke of mentale beperking. Voor hen is die mooie omgeving vaak beperkt toegankelijk, terwijl het juist zo fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. We horen vaak van onze gasten dat zij zo blij zijn om eindelijk weer te kunnen fietsen, op locaties te komen waar ze al heel lang niet zijn geweest en dat ze genieten van de leuke gesprekjes tijdens het fietsen. Met een Fietsmaatje (fietsvrijwilliger) kunnen ze daarbij veilig op pad op de elektrisch ondersteunde duofiets.

We zoeken enthousiaste mensen die willen helpen om Fietsmaatjes in Badhoevedorp op te zetten.

Met een team van minimaal 4 mensen willen we Fietsmaatjes Badhoevedorp in de steigers zetten, zodat ook daar gasten lekker kunnen gaan fietsen.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor de informatiebijeenkomst? Stuur een e-mail naar: info@fietsmaatjeshaarlemmermeer.nl of neem contact op met Piet op 06 23 36 20 08

Kosten toelichting
Alle info en details: 22.01.2024
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: