Activiteit

Expositie Visies op de realiteit van Nicole Bannenberg en Anna Hulzink

Op vrijdag, zaterdag, zondag , 13:00 - 16:00 uur
Illustration

In Galerie Kunst 2001 vindt van vrijdag 15 oktober tot en met zondag 21 november een tentoonstelling plaats met schilderijen van Nicole Bannenberg en beelden van Anna Hulzink. De realiteit, natuur, mensen, dieren en dingen waarmee beide kunstenaars een sterke relatie hebben, wordt door hen op verschillende manieren geïnterpreteerd. Het is sinds heel lange tijd weer mogelijk om een expositie officieel te openen en daarmee de kunstenaars de gelegenheid te geven zichzelf en hun werk aan het publiek te presenteren. Het is daarom met grote vreugde dat Galerie Kunst 2001 aankondigt dat deze  tentoonstelling wordt geopend op zondag 17 oktober om 16.00 uur. Galerie Kunst 2001 is gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp en is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis. De expositie is buiten openingstijden op afspraak te bezichtigen.

 

Nicole Bannenberg (1962, wonend en werkend in Amsterdam) wil onzichtbaarheid zichtbaar maken, met daarbij altijd de onderliggende vraag: wat wil gezien worden? Dat we iets niet zien, wil niet zeggen dat het er niet is. In haar project “Weergaloos Weerloos” geeft ze uiting aan die onzichtbaarheid. Zij kijkt naar zelf verzamelde, kleine voorwerpen onder een microscoop, zoals kleine insecten, plantenzaden, eikapsels van dieren, of iets wat haar intrigeert, met als eindresultaat een fascinerend ‘landschap’. Met een onbevangen oog oefent zij eindeloos haar ambachtelijke vaardigheden. Haar werken en voorstudies zijn altijd getekend of geschilderd in wat genoemd wordt: naar de directe waarneming ’en plein air’. De natuur, mensen, dieren en dingen fungeren als bron van inspiratie.

 

De keramische beelden van Anna Hulzink (1953, wonend en werkend in Amsterdam) zijn niet in te delen in een groep of stroming. Ze werkt figuratief. Zorgvuldig observeert ze mensen in haar dagelijkse omgeving waardoor haar beelden een sterke relatie met de realiteit hebben. De veelal ingekleurde beelden staan nietsvermoedend stil, leunend, zittend, liggend, op hout of op een plateautje van verweerd marmer, desondanks altijd in beweging. Met vorm en kleur wordt nadruk gelegd op bepaalde aspecten. Daardoor ontstaat een nieuwe prikkelende werkelijkheid. Behalve uitvoerend kunstenaar, is ze een gedreven docent. Sinds 1999 is ze lid van het Nederlands Portretschap. In mei 2016 verscheen haar boek ”Beeld, over mijn leven en werk’.

Voor de toegang tot onze tentoonstelling en de opening is het verplicht dat u een geldige coronapas (QR-code) bij u heeft (op smartphone of papier).

Voor meer informatie over de kunstenaars en Galerie Kunst 2001 kan de website worden geraadpleegd: www.galeriekunst2001.nl. 

Locatie
Galerie Kunst 2001
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op vr 15 oktober 2021. Beëindigd zo 21 november 2021
Documenten
Deel dit: