Activiteit

Gesprek over participatieve democratie met de gemeenteraad

woensdag 31 maart 2021 , 20:00 - 22:00 uur

Dorps- en wijkraden gaan in gesprek met de gemeenteraad over de toekomst van de participatieve democratie 

Op woensdagavond 31 maart a.s. van 20.00 tot 22.00 uur vindt op internet het gesprek plaats over de participatieve democratie tussen de Dorps- en Wijkraden en de gemeenteraadsleden. Bij dat gesprek zijn ook inwoners welkom. Voorafgaand aan dit gesprek is op maandagavond 22 maart a.s. van 20.00 tot 21.30 uur een lezing (webinar) over wat participatieve democratie nou eigenlijk is, zie aldaar.
De bijeenkomsten van 22 en 31 maart zijn voorbereid door een werkgroep van raadsleden. Doel is een open gesprek over participatieve democratie tussen Dorps- en Wijkraden, andere inwoners van de gemeente, en raadsleden.

Naar aanleiding van het rapport van de Rekenkamercommissie ‘Wijze raad is halve daad’ richt de gemeenteraad zijn aandacht op de Participatieve Democratie. In dat rapport deed de Rekenkamer onder andere aanbevelingen voor een verbetering van de relatie tussen het gemeentebestuur en de Dorps- en Wijkraden.

Het gesprek van Dorps- en Wijkraden, raadsleden en andere inwoners is op woensdagavond 31 maart a.s. van 20.00 tot 22.00. Een externe gespreksleider, Joël Wieme leidt dit gesprek. Het gesprek is ook op internet en in MS-Teams, maar wordt niet uitgezonden.

 Alle  leden van Dorps- en Wijkraden en alle inwoners die belangstelling hebben voor de participatieve democratie zijn uitgenodigd om het webinar te volgen en aan het gesprek deel te nemen.  

 U kunt zich aanmelden op het mailadres: griffie@haarlemmermeer.nl onder vermelding van Participatieve Democratie.
U ontvangt dan per mail een MS-Teams link waarmee u kunt inloggen op het webinar (en bijvoorbeeld ook vragen stellen) en deelname aan het gesprek.

 Als u zich niet aanmeldt kunt u natuurlijk via in ieder geval de lezing (het webinar) van Rob de Greef volgen via https://gemeenteraad. haarlemmermeer.nl/ (of daar achteraf terugkijken).

 

Locatie
via internet
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: