Activiteit

Livestream boekpresentatie "De vlinder in de inktpot" van Patrick Bassant

donderdag 28 mei 2020 , 21:00 uur

Patrick Bassant is een getogen Badhoevedorper. Zijn roman "De vlinder in de inktpot" wordt online gepresenteerd: samen online het glas heffen, proosten op het boek en luisteren naar lezingen en muziek rechtstreeks in de eigen huiskamer. 
Volg de presentatie via de link of kijk later terug op YouTube. 
Vanaf vrijdag is het boek verkrijgbaar bij onder andere boekhandel Jaspers.

Over De vlinder in de inktpot
Het is mei 1937 wanneer de werkloze Amsterdammer Pit door de communistische partij wordt gerekruteerd om in de Spaanse Burgeroorlog als fotograaf de wandaden van de franquisten en de heldendaden van de republikeinen vast te leggen. In Spanje kruist hij het pad van Johan Brouwer, maar ook Pablo Picasso, Joris Ivens, La Pasionaria, Robert Capa en Ernest Hemingway maken hun opwachting in deze meeslepende roman.

Over Patrick Bassant
Patrick Bassant (Amsterdam, 1977) studeerde Nederlands in Amsterdam en Leuven. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift DW B en werkt in de geestelijke gezondheidszorg. Hij debuteerde in 2012 met de roman Joy, die werd genomineerd voor de Bronzen Uil-debuutprijs en werd uitverkoren voor het Festival van de Europese Debuutroman. De vlinder in de inktpot is zijn tweede roman.

Ingezonden door Rob Bassant.
Foto: screenshot van uitnodiging uitgever Wereldbibliotheek

Locatie
Rechtstreeks in je eigen huiskamer
Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: