Activiteit

RIVM-informatiebijeenkomst over ultrafijnstof-onderzoek

woensdag 11 december 2019 , 19:30 uur

In 2017 en 2018 deed het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  onderzoek naar korte termijn effecten van ultrafijn stof op de gezondheid rondom Schiphol. Daaruit bleek dat mensen die in de buurt van Schiphol wonen regelmatig blootgesteld worden aan verhoogde concentraties ultrafijn stof en dat dit een kortdurend effect op de gezondheid kan hebben. Naar langdurende effecten wordt nog onderzoek gedaan. 

Verschillende gemeenten in de buurt van Schiphol hebben het RIVM gevraagd een toelichting te geven op het onderzoek om de gemeenteraad en inwoners te informeren. Op 11 december is er daarom een presentatie in de regio.  
Van 19.00-19.30 is er inloop met thee en koffie. Om 19.30 start de wethouder met een welkom en een introductie. Hierna houdt het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  een presentatie. Tot slot is er tijd om vragen te stellen. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  is ook aanwezig om vragen te beantwoorden.

Aanmelden https://fd10.formdesk.com/rivm/informatiebijeenkomst_Ultrafijnstof_Schiphol_11_december_2019

Gemeente Haarlemmermeer faciliteert de bijeenkomst. In verband met organisatie en grootte van de locatie het verzoek om vooraf aan te melden. Op dit formulier kunnen ook vragen worden ingediend.

 Bron:RIVM

Locatie
Burgerzaal
Illustration
 
Deel dit: