Activiteit

C-Bèta Food: Impact voedselkeuzes thuis & op werk

woensdag 16 oktober 2019 , 15:00 - 18:30 uur

Wil jij weten welke impact jouw voedselkeuzes hebben, thuis en op het werk? En hoe jij een positief verschil kan maken? Op 16 oktober Wereldvoedseldag kom je het te weten en zorgen we dat je direct aan de slag kan om een bijdrage te leveren aan het welzijn van onze planeet voor huidige en toekomstige generaties!
 

We consumeren èn verspillen veel voedsel: maar liefst circa 30% van ons voedsel wordt verspild en onze voedselconsumptie en -productie is extreem belastend voor het klimaat en milieu èn onze gezondheid. Als elke wereldbewoner zou leven zoals de gemiddelde Nederlander anno 2019, zouden er maar liefst 3.5 aardes nodig zijn! Een uitputtende en onhoudbare situatie. 

Door spaarzaam om te gaan met voedsel en ons eetpatroon en menu te verduurzamen stoppen we samen de uitputting van de planeet en stellen we moeder aarde veilig voor toekomstige generaties.

Daarom organiseert C-Bèta op 16 oktober aanstaande, op Wereldvoedseldag, het evenement C-Bèta Food, de impact van voedselkeuzes, thuis en op het werk. Als aanjager van en experimenteer plek voor de circulaire economie presenteert C-Bèta samen met inspirerende sprekers, zoals onder andere Saskia Mulder, regionale partners en lokale producenten een middag voor iedereen die het leuk vindt om met lokale partners en partijen kennis te maken en/of die op zoek is naar concrete handvatten voor verandering om direct impact te kunnen maken. 

Kom je inspiratie opdoen en netwerken voor meer impact? Meld je aan via de website: https://c-beta.nl/food

 

Programma:

  • 15.00 Inloop - drink & bite
  • 15.20 Welkom door Thijs Tauw (directeur C-Bèta) 
  • 15.30 Thomas Luttikhold van Wastewatchers
  • 16.00 Saskia Mulder - De verborgen (voedsel) impact 
  • 16.45 Discussie & vragen
  • 17.00 Drinks & bites

 

Spreker 1: SASKIA MULDER, Verborgen (voedsel)impact, thuis

Stel, je staat in de supermarkt en wil een komkommer kopen. De biologische variant is verpakt in plastic en de niet-biologische ligt verpakkingsvrij in het schap. Welke kies je? Na de lezing over De verborgen (voedsel) impact, hoef je jezelf dit soort vragen nooit meer te stellen. Je weet dan precies met welke dagelijkse keuzes je het meeste verschil kunt maken voor een duurzame leefstijl. Je krijgt inzicht in de globale context van onze impact op de planeet en handelingsperspectief om thuis toe te passen. Saskia Mulder is gecertificeerd master trainer bij Think Big Act Now, naast dat zij lezingen geeft over De verborgen impact, leidt zij nieuwe lichtingen sprekers op om het verhaal te vertellen. Tevens is zij klimaatcoach bij Klimaatgesprekken en vlogt zij als The Social Reporter via Instagram over haar duurzame leefstijl. Daarnaast geeft zij workshops over klimaatcommunicatie en storytelling.


We hopen je te ontvangen op 16 oktober!

 

Locatie
Rijnlanderweg 916 - Hoofddorp

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: