Activiteit

Opening expositie "Kansen voor Erfgoed" in galerie De Meerse

donderdag 29 augustus 2019 , 17:00 uur

Wethouder Cultuur Marja Ruigrok opent om 17.00 uur de expositie "Kansen voor Erfgoed" in galerie De Meerse. De expositie wordt georganiseerd door Podium voor Architectuur met als centrale vraag: Welk erfgoed moet behouden blijven in het landschap van de toekomst?

Tijdens de tentoonstelling, die tot en met 21 september is te zien, kunnen inwoners van Haarlemmermeer zelf hun favoriete erfgoed op een kaart prikken.

Hierdoor ontstaat een groeiende tentoonstelling. Als eerste zet donderdag Marja Ruigrok haar favoriete erfgoed letterlijk op de kaart. Achtereenvolgens prikken Marthe Stallenberg (voorzitter Erfgoedcommissie) en Arjen Davidse (directeur-bestuurder van het Cultuurgebouw) hun favoriete locaties op de kaart. Marja Ruigrok:  “Wat zou het toch mooi zijn wanneer we in Haarlemmermeer elkaar weten te verleiden en inspireren met de mooie plekjes én wat mij betref ook de heerlijke producten uit de eigen kern. Dat we uitwisselen en we ons met elkaar verbonden voelen. Er is nog zoveel te ontdekken in ons mooie Haarlemmermeer".  


De tentoonstelling bestaat uit film, foto's en objecten die het leven in de polder een nieuwe betekenis geven. Historische beelden van mensen en landbouwvoertuigen uit de 19e en 20ste eeuw geven een kijkje in het leven van de polder. Te zien is o.a. werk van Polderfotograaf Kees van der Veer, 'Het maaien en laden van korenschoven 2019'. Beeldend kunstenaar Neeltje ten Westenend, een filmisch drieluik van de Rijnlanderweg biedt een nieuwe blik op de landbouwmachines, de grond, patronen en ritmes. Fotograaf Loek van Vliet, een verkenning van 'De Staat van het Landschap' over de identiteit van Haarlemmermeer, met de structuren, de mens, de Ringvaart, het landschap en erfgoed.
Architect Alexander Beeloo, een ontwerp voor een kunstenaarskolonie in het landschap van de Nieuwkoopse Plassen. De architectuur omkaderd het landschap en licht de kwaliteiten van dit landschap uit. 'Hollands licht' is geïnspireerd op de kunstschilders van de Haagse School. Journalist en presentator Danny Ghosen heeft een documentaire gemaakt over de verkoop van een boerderij voor de aanleg van de N201. De laatste dagen voor het vertrek van deze boer zijn in beeld gebracht.


U bent van harte uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn.

Locatie
De Meerse
Raadhuisplein 3
Hoofddorp
Illustration
 
Deel dit: