Activiteit

Dodenherdenking

zaterdag 4 mei 2019 , 19:45 uur

De herdenkingsplechtigheid bij het monument aan de Snipstraat begint om 19:45 uur
De Raad van Kerken organiseert daaraan voorafgaand om 1900 uur een bijeenkomst in de Pelgrimskerk met als thema hier zal zijn: “In Vrijheid Kiezen”. Ook is er een herdenkingsplechtigheid in de Meerwende om 1500

Dhr. Henk Biemond, voorzitter van het 4 mei comité, spreekt het welkomstwoord bij de herdenking.

Spreker van de avond is de heer Piet Hagen, dorpsgenoot en journalist, werkzaam onder andere bij de dagblad Trouw. De heer Hagen schreef recent een boek over de journalistiek in oorlogstijd. In zijn toespraak zal hij, onder meer, hierover vertellen.

Als steeds is de Oranje Nassau School bij de herdenking betrokken. Vele jaren geleden heeft de school het monument geadopteerd. Kinderen van groep 7 betrekken de erewacht en delen de programmaboekjes uit. De woorden NOOIT MEER zullen voor alle leerlingen een diepe betekenis moeten krijgen.

Het bloemendefilé sluit de Dodenherdenking af. Het Kennemer Koper Kwartet van Martin de Rijk blaast om 19.58 uur de Taptoe en verzorgt ook passende muziek tijdens het defilé.

Er zal een aantal stoelen op het gras staan, voel u vrij daarvan gebruik te maken

Het bloemendefilé sluit de Dodenherdenking af. Het Koperensemble van Martin de Rijk blaast om 19.58 uur „Taptoe‟, en verzorgt ook passende muziek tijdens het defilé. Er zal een aantal stoelen op het gras staan, voel u vrij daarvan gebruik te maken.

Namens het 4 mei comité Badhoevedorp-Lijnden, Truus Peters.

Locatie
Verzetsmonument Snipstraat
Illustration
 
Deel dit: