Activiteit

Voluit Leven

dinsdag 9 oktober 2018 , 18:30 - 20:45 uur

Voluit Leven

Voluit leven is
…terugkijken op je dag (op je leven) en weten dat het klopt, dat het zo moest zijn.
…ja zeggen tegen het leven dat zich nu aan je voordoet in alle schakeringen.
…bewustzijn van je reacties op het leven.
…weten waar je zelf de stroom van het leven tegenhoudt.
…handelen vanuit je waarden.
…het leven kunnen genieten en het leven kunnen lijden (zonder lijdzaam te zijn). 

De groepstraining is gebaseerd op ACT ( Acceptance and Commitment Therapy). Ook worden er mindfulness oefeningen ingezet.

Door middel van ACT leer je de pijn van het leven voelen en verdragen en niet alles wegstoppen. Je ervaart dat gedachten maar gedachten zijn ; dat je  ze  niet zo serieus hoeft te nemen dat  je kan en mag handelen vanuit je eigen waarden. Hierdoor geeft je richting aan het leven zoals jij het wil leven.

Met Voluit Leven, vanuit de ACT leer je: 
Meer in contact te staan met het hier en nu;
Actief om te gaan met  vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden zonder deze te vermijden,        te  controleren of om te buigen;
Los te komen van je gedachten zodat deze je minder zullen raken;
Een andere, mee flexibele relatie met jezelf te creëren;
Ontdekken wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven;
Activiteiten te ondernemen op basis van je eigen waarden. 

Naar de effecten van groepstraining Voluit Leven en de ACT wordt onderzoek gedaan en de uitkomsten zijn dat de training zeer effectief is waar het gaat om het verbeteren van stemming en kwaliteit van leven. 

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijenkomsten van 2 uur en 15 minuten (incl. pauze) en een terugkombijeenkomst na circa 6 weken. Gedurende de training zullen huiswerkopdrachten worden meegegeven zoals het lezen van stukken uit het boek Voluit Leven, het maken van opdrachten, het bijhouden van een dagboekje, het doen van oefeningen  en het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers.

Voor wie?
De Voluit Leven training is geschikt voor iedereen die gehinderd wordt om te leven zoals hij of zij dat graag wil, omdat vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden dit in de weg zitten. Deze kunnen optreden door een lichamelijke of psychische klacht of klachten, maar ook door lastige situaties op de werkplek of in de privésfeer.

Informeer naar ons volgende training of meld je aan via onze website, of mail naar info@debosgroep.nl of telefonisch 020-3582923. 

De kosten
Deelname kost 350 euro. Het is de bedoeling dat je het boek ‘Voluit Leven’ (Bohlmeijer & Hulsbergen, ISBN 9789085066866) zelf aanschaft. U kunt het boek ook bij de BOSgroep aanschaffen.

 

Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: